'

Homemade pindakaas

Rating: 0.00
(0)
By Melissa
06/08/2022

Dit is een recept voor homemade pindakaas. Met dit basisrecept maak jij makkelijk zelf je eigen peanutbutter en helemaal naar jouw smaak!

Erg lekker!

Maak zelf jouw eigen homemade pindakaas. Dit is een basisrecept om je eigen peanutbutter te maken die helemaal naar jouw smaak is. Het enige wat je nodig hebt zijn wat pinda’s, olie en een snufje zout. Stop alles in een keukenmachine en klaar is jouw pindakaas.

Tot een paar jaar geleden moest ik niks van pindakaas hebben. Maar nu vind ik het heerlijk, lekker op een plak banananbrood, maïswafels of door de havermout. Ook maak ik er graag woksausjes mee of een saté saus. Je kunt er zoveel kanten mee op. En nu is in de supermarkt een pot peanutbutter kopen lekker makkelijk, maar dit goedje zelf maken is ook erg makkelijk.

Homemade pindakaas

Wat ik doe is eigenlijk heel simpel. Ik rooster wat pinda’s in een droge koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Dit doe ik omdat geroosterde pinda’s veel meer smaak hebben dan als je ze niet roostert. Vervolgens stop ik ze in een blender met flink wat power, voeg ik wat neutrale olie toe en een snufje zout en kaneel. Daarna hoef je alleen maar te wachten totdat je blender alles vermaalt heeft tot een pasta.

En dan is het nu tijd voor het leukste, bepalen wat voor soort pindakaas je wilt. Ik voeg altijd wat kaneel toe omdat ik dit heerlijk vind met de smaak van pinda’s. Maar wil je een zoetere spread dan kan je heel goed een deel van de olie vervangen voor maple syrup of honing. Je zou als je wilt wat (kokos)bloem suiker kunnen toevoegen of juist speculaaskruiden, stukjes dadel of rozijnen. Ga je liever voor een hartige smaak? Voeg dan eens wat chiliflaxes, chilisaus of wat sambal toe. Gegarandeerd pit!

Als allerlaatste kan je nog kiezen of je voor een pindakaas met of zonder stukjes gaat. Ga je voor een spread met stukjes? Voeg dan als je pindakaas helemaal klaar is een handje of twee aan nootjes toe en zet je blender of keukenmachine nog heel even aan. Dan heb je daarna allemaal grove stukjes noot in je pasta zitten.

Ga het zelf een keer maken en geniet van jouw favoriete smaak pindakaas!

Homemade pindakaas

Homemade pindakaas

Dit is een recept voor homemade pindakaas. Met dit basisrecept maak jij makkelijk zelf je eigen peanutbutter en helemaal naar jouw smaak!
Porties 1 potje
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 13 min
Totale tijd 18 min

Ingrediënten
  

  • 200 gram pinda's ongezouten en ongebrand
  • 2 a 3 el olie neutrale smaak
  • snufje zout
  • 1 tl kaneel optioneel

Instructies
 

  • Rooster de pinda’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze mooi goudbruin zijn en laat de pinda's volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Voeg het zout, eventueel de kaneel en twee el olie in een sterke keukenmachine en voeg hier de pinda’s aan toe. Zet de keukenmachine aan. Het zal even duren maar de pinda’s zullen vermalen tot hele kleine stukjes pinda. Als de pasta te droog blijft voeg dan nog een el olie toe (ik gebruikte drie el en toen had ik een pindakaas die mega vloeibaar was). Na een aantal minuten zal de pasta heerlijk smooth en zacht zijn.
  • Lepel pindakaas in een pot en bewaar in de koelkast of op een koele plek.

Notities

Ik gebruikte deze pinda’s van DeNotenshop.
Tip: deze homemade spread is ook lekker als je hem maakt van amandelen of cashewnoten. Wil je een zoetere pasta voeg dan een deel maple syrup toe i.p.v. olie of meer kaneel, wil je een hartige spread voeg dan chili vlokken toe.
Trefwoord: beleg, brood beleg, DeNotenshop, glutenvrij, lactose vrij, lunch, ontbijt, peanutbutter, pinda, pindakaas, samenwerking, spread

P.s. ik ben benieuwd of jij ook aan de slag gaat met zelfgemaakte pindakaas! Laat je mij dit weten? Dit kan door hieronder een reactie achter te laten of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super om te zien!

Bewaar dit recept op Pinterest!
Homemade pindakaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept




Like
Close
Copyright © 2021 LEMON & LIMES.
Made with by Loft.Ocean. All rights reserved.
Close