Rooster de pinda’s in een droge koekenpan op middelhoog vuur totdat ze mooi goudbruin zijn en laat de pinda's volledig afkoelen voordat je verder gaat.
Voeg het zout, eventueel de kaneel en twee el olie in een sterke keukenmachine en voeg hier de pinda’s aan toe. Zet de keukenmachine aan. Het zal even duren maar de pinda’s zullen vermalen tot hele kleine stukjes pinda. Als de pasta te droog blijft voeg dan nog een el olie toe (ik gebruikte drie el en toen had ik een pindakaas die mega vloeibaar was). Na een aantal minuten zal de pasta heerlijk smooth en zacht zijn.
Lepel pindakaas in een pot en bewaar in de koelkast of op een koele plek.
Notities
Ik gebruikte deze pinda's van DeNotenshop.Tip: deze homemade spread is ook lekker als je hem maakt van amandelen of cashewnoten. Wil je een zoetere pasta voeg dan een deel maple syrup toe i.p.v. olie of meer kaneel, wil je een hartige spread voeg dan chili vlokken toe.