Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje

Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje

Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje om je ochtend goed te beginnen! Een voedzaam taartje gevuld met chocolade en blauwe bessen.

Een makkelijke en lekkere start!

Maak makkelijk dit glutenvrije blueberry taartje. Meng alle ingrediënten door elkaar, schep het beslag in een ovenbestendig bakje en schuif je taartje in de oven. Zet in de tussentijd een kopje koffie of spring onder de douche en daarna is jouw ontbijtje klaar om van te genieten!

Ik ben, zoals jullie weten, gek op ontbijttaartjes en dit is wel een hele makkelijke en lekkere variant. Ideaal voor op de drukke werkdagen waar je de dag wel voedzaam en lekker wilt beginnen. Dit kleine taartje is zowel warm als koud lekker en de dag van te voren al klaar te maken. Echt super handig!

Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje

Dit keer maakte ik het taartje met sorghum meel. Ik maakte daar al eerder deze pancakes mee, deze vielen zo in de smaak dat ik hier ook echt een ontbijttaartje mee wou maken. Sorghum meel heeft namelijk een hele milde smaak die het super doet in baksels. Eigenlijk is dit taartje ook meer een soort baked oats, maar dan zonder havermout.

Vul het taartje met blauwe bessen en wat chocolade en je hebt een ware smaakexplosie. Een smeuïg taartje met een krokante bovenkant en allemaal smaakjes binnenin. Serveer er een lekkere kop koffie of thee bij en ga er lekker voor zitten. Want een fijne start van je dag is zo fijn!

Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje

Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje

Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje om je ochtend goed te beginnen! Een voedzaam taartje gevuld met chocolade en blauwe bessen.
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 40 min
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 35 gram sorghum meel*
  • 1/2 banaan rijp
  • 60 gram kokos yoghurt
  • maple syrup naar smaak
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram blauwe bessen diepvries
  • pure chocolade naar smaak
  • snufje zout

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Prak de banaan fijn en roer hier het meel, bakpoeder, kaneel, zout, maple syrup en de yoghurt doorheen.
  • Spatel als laatste de chocolade en blauwe bessen door het beslag.
  • Schep het beslag in een ovenbestendig bakje en bak je ontbijttaartje in 30 a 35 minuten gaar in de oven.
  • Geniet ervan!

Notities

*Mijn sorghum meel is van DeNotenshop.
Trefwoord blauwe bessen, brunch, chocolade, DeNotenshop, glutenvrij, lactose vrij, ontbijt, samenwerking, sorgum meel

P.s. ga jij dit taartje ook maken? Laat je mij dit dan weten? Dit kan via de reacties hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik super leuk!

Bewaar dit recept ook zeker op Pinterest!
Makkelijk glutenvrij chocolade blueberry taartje

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept