Ga terug
Glutenvrije pepernoten chocolade bananenbrood

Pepernoten chocolade bananenbrood

Glutenvrij pepernoten chocolade bananenbrood. Een makkelijke recept om pepernoten en chocolade om te toveren tot een heerlijke cake!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang sinterklaas
Porties 12 plakjes

Ingrediƫnten
  

  • 3 bananen rijp
  • 200 gram (glutenvrij)havermeel
  • 2 eieren
  • 100 ml (amandel)melk
  • 1 tl koek & speculaas kruiden
  • 2 el agave siroop/honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram (glutenvrije)pepernoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel erg goed in.
  • Prak de rijpe bananen fijn en hak de chocolade en pepernoten in grove stukken
  • Roer de fijn geprakte bananen door de melk, siroop en eieren.
  • Meng door dit mengsel de havermeel, kruiden, zout en het bakpoeder totdat al het meel is opgenomen.
  • Spatel als laatste de pepernoten en chocolade door het beslag, bewaar een paar stukjes chocolade en pepernoten voor op de cake.
  • Schep het beslag in de cakevorm en verdeel hier de overgebleven pepernoten en chocolade overheen.
  • Bak je cake voor ongeveer 45 a 50 minuten af in de oven, je cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notities

De eerste keer dat ik dit recept maakte was met de glutenvrije pepernoten van Consenza.
Trefwoord bananenbrood, chocolade, feestdagen, glutenvrij, pepernoten, pure chocolade, sinterklaas