Glutenvrije pepernoten chocolade bananenbrood

Pepernoten chocolade bananenbrood

Glutenvrij pepernoten chocolade bananenbrood. Een makkelijke recept om pepernoten en chocolade om te toveren tot een heerlijke cake!

Sinterklaas lekkernij op een andere manier.

Maak makkelijk dit pepernoten chocolade bananenbrood. Een glutenvrije cake die al het lekkers van Sinterklaas heeft. De pepernoten geven een smakelijke speculaas smaak af en de chocolade zorgt voor nog meer smaak. Verder maken de bananen de cake natuurlijk zoet. De cake is makkelijk te maken en snel klaar zodat jij kunt gaan genieten van dit lekkers.

De cake viel bij mij thuis erg goed in de smaak. De stukjes pepernoot die door het beslag zit worden mooi opgenomen door de cake. Daarom heb je af en toe een smaakexplosie van een stukje pepernoot in je mond. Vervolgens vind je overal nog stukjes pure chocolade die de cake helemaal af maken. De enige reden dat ik het een bananenbrood noem is omdat er banaan in zit maar verder proef je die absoluut niet meer terug.

Het recept is ook super simpel. Bananen prakken, chocolade in stukjes hakken en pepernoten breken. Daarna alles mengen, in een cakeblik scheppen en bakken maar. Even laten afkoelen, aansnijden en genieten maar! Ik hou wel van zulke makkelijke recepten. En dit recept is ook gelijk ideaal om van je over gebleven pepernoten en chocolade letters af te komen.

Ik zou zeggen zet alle spullen klaar en ga lekker aan de bak zodat jij snel iets lekkers in de oven hebt staan. Ben je nog op zoek naar meer Sinterklaas lekkers? Kijk dan even op deze pagina voor meer inspiratie!

Glutenvrije pepernoten chocolade bananenbrood

Pepernoten chocolade bananenbrood

Glutenvrij pepernoten chocolade bananenbrood. Een makkelijke recept om pepernoten en chocolade om te toveren tot een heerlijke cake!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang sinterklaas
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 3 bananen rijp
  • 200 gram (glutenvrij)havermeel
  • 2 eieren
  • 100 ml (amandel)melk
  • 1 tl koek & speculaas kruiden
  • 2 el agave siroop/honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 100 gram pure chocolade
  • 75 gram (glutenvrije)pepernoten

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier of vet deze heel erg goed in.
  • Prak de rijpe bananen fijn en hak de chocolade en pepernoten in grove stukken
  • Roer de fijn geprakte bananen door de melk, siroop en eieren.
  • Meng door dit mengsel de havermeel, kruiden, zout en het bakpoeder totdat al het meel is opgenomen.
  • Spatel als laatste de pepernoten en chocolade door het beslag, bewaar een paar stukjes chocolade en pepernoten voor op de cake.
  • Schep het beslag in de cakevorm en verdeel hier de overgebleven pepernoten en chocolade overheen.
  • Bak je cake voor ongeveer 45 a 50 minuten af in de oven, je cake is gaar als een sateprikker er schoon uitkomt.
  • Laat de cake even afkoelen voordat je hem aansnijdt.

Notities

De eerste keer dat ik dit recept maakte was met de glutenvrije pepernoten van Consenza.
Trefwoord bananenbrood, chocolade, feestdagen, glutenvrij, pepernoten, pure chocolade, sinterklaas

P.s. ga jij deze lekkere Sinterklaas cake maken? Laat je mij dit dan weten? Ik hoor het graag! Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook zeker op Pinterst!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*