Glutenvrij mango en macadamia mini taartje

Mango en macadamia mini taartje

Glutenvrij mango en macadamia mini taartje. Lekker bij de koffie of thee of gewoon als een luxe maar makkelijk te maken ontbijttaartje.

Dit is een taartje met een heerlijk verfijnde smaak.

Maak gemakkelijk dit glutenvrije mango en macadamia mini taartje. Een taartje dat de show steelt bij de koffie of thee maar ook zeker kan bij het ontbijt. Gemaakt met een voedzame bodem van glutenvrij havermeel, knapperige macadamia nootjes, chocolade en medjoul dadels. Daarop een zachte vulling van mango die het taartje helemaal af maakt!

Ik vond dit taartje zelf zo lekker. Hij deed mij een beetje denken aan mijn iets minder voedzame mango appel cake die ik een hele tijd geleden maakte. De verfijnde mango smaak vind ik zelf heel erg lekker en daarom leek het mij leuk om een klein taartje te maken die dit ook heeft. Door die cake gingen hazelnoten maar nu gebruikte ik die heerlijke macadamia noten. Mango, chocolade en deze nootjes zijn een hele fijne combinatie.

Het taartje is niet zo moeilijk om te maken. Het moeilijkste is nog wachten tot het taartje is opgesteven in de koelkast. Je maakt de bodem heel makkelijk door alles te mengen tot een deeg en daarna even af te bakken in de oven. Vervolgens pureer je alle ingrediënten voor de bodem en giet je het beslag over de bodem. Daarna gaat je taartje even de koelkast in en is die klaar om opgegeten te worden.

Ik heb dit taartje bij het ontbijt gegeten, maar hij is ook heerlijk bij de koffie of thee. Of wat dacht je van een klein stukje als toetje? Het water loopt mij al weer in de mond! Dus zet je bakspullen klaar, slinger je oven aan en ga zelf aan de slag met dit heerlijke mini taartje! Kijk ook zeker eens hier als je graag mini taartjes maakt.

Glutenvrij mango en macadamia mini taartje

Mango en macadamia mini taartje

Glutenvrij mango en macadamia mini taartje. Lekker bij de koffie of thee of gewoon als een luxe maar makkelijk te maken ontbijttaartje.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 15 min
Wachttijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 25 min
Gang mini taartje, Ontbijt
Porties 1 taartje

Ingrediënten
  

Bodem

  • 20 gram macadamia nootjes
  • 40 gram (glutenvrije)havermeel
  • 15 gram kokosrasp
  • 10 gram (pure/witte) chcocolade
  • 35 ml (amandel)melk
  • 1 medjoul dadel
  • 1 tl koek & speculaaskruiden
  • 1 tl honing

Vulling

  • 125 gram mango
  • 75 gram kokosyoghurt
  • 1 tl honing optioneel
  • 2 blaadjes gelatine

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvormpje van 12 cm met bakpapier of vet deze heel goed in.
  • Hak de macadamia nootjes in stukjes en ontpit de dadel.
  • Kneed alle ingrediënten voor de bodem door elkaar tot een plakkerig deeg. Druk deze, met gebruik van een natte lepel, aan in de springvorm. Bak je bodem voor 10 a 12 minuten af in de oven.
  • Laat de bodem volledig afkoelen voordat je verder gaat.
  • Pureer de mango met de kokosyoghurt en de eventuele honing tot een gladde vulling.
  • Bereid de gelatine volgens de verpakking.
  • Roer de gelatine door de vulling en schenk deze op de afgekoelde bodem. Zet je taartje voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Garneer je taartje met jouw favoriete toppings en geniet ervan!

Notities

Ik heb dit taartje met producten (macadamia nootjes, pure chocolade druppels en dadels) van DeNotenshop gemaakt.
Trefwoord dadels, glutenvrij, havermeel, kwarktaart, lactose vrij, macadamia, mango, mini taartje, ontbijt

P.s. ik ben benieuwd of jij dit kleine taartje net zo lekker vind als ik. Laat je mij dit weten? Vind ik alleen maar leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept