Ga terug
Pasta salade met pompoen

Glutenvrije pasta salade met pompoen

Glutenvrije pasta salade met pompoen, granaatappel, cashewnoten en feta. Makkelijk te maken, past bij de herfst en is warm als koud lekker!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang diner, Lunch, Salade
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 el ahorn siroop
  • Sap van een halve limoen
  • Snufje cayennepeper optioneel

Geroosterde pompoen

  • 400 gram pompoen
  • 1 el olijfolie
  • Snufje zout
  • 1 tl Paprika poeder

Salade

  • Rode linzen fusilli voor twee personen
  • 150 gram Feta
  • 200 gram sla melange met rode biet/verse spinazie
  • 4 el granaatappelpitjes
  • 50 gram cashewnoten

Instructies
 

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden en bekleed vervolgens een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de pompoen in blokjes en meng deze met de olijfolie, zout en paprika poeder. Verdeel de pompoen over de bakplaat en rooster de pompoen voor 25 minuten in de oven. Schep de pompoen halverwege de baktijd even om.
  • Kook ondertussen de pasta gaar volgens de verpakking.
  • Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen.
  • Maak daarna de dressing door de limoen uit te knijpen en door de mosterd, olijfolie, ahorn siroop en eventueel de cayennepeper te roeren. Proef of je de dressing lekker vindt en voeg eventueel wat meer ahorn siroop of cayennepeper toe.
  • Verbrokkel de feta in kleine stukjes.
  • Zodra de pompoen geroosterd is, de cashewnoten zijn afgekoeld zijn en de pasta gaar is kan je de salade gaan bouwen. Kies ervoor of je de pasta warm of koud wilt eten. Ga je de salade gelijk eten dan meng je alle ingrediënten inculusief nootjes, dressing en feta door elkaar. Bewaar je de salade voor later? Laat dan alle ingrediënten koud worden en voeg de dressing, nootjes en kaas pas op het laatste moment toe zodat je groente en nootjes knapperig blijven.
  • Geniet ervan!

Notities

Dit recept is in samenwerking met DeNotenshop. Ik gebruikte de cashewnoten en deze eiwitrijke en glutenvrije fusilli pasta.
 
Trefwoord avond eten, DeNotenshop, diner, feta, glutenvrij, granaatappel, lunch, mealprep, pompoen, salade