Ga terug
Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat

Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat

Zelfgemaakte kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat. Heerlijk op een stokbroodje bij de bbq of een borrelplank!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang borrel hapje, Spreads en dips
Porties 1 bakje

Ingrediƫnten
  

  • 150 gram (plantaardige)boter ongezouten
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 takken verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • chili flaxes naar smaak

Instructies
 

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen, snijd de zongedroogde tomaten in stukjes, pers de teentjes knoflook uit en snijd de basilicum fijn.
  • Meng alle ingrediĆ«nten met een vork goed door elkaar en zet voor een uurtje terug in de koelkast.
  • Haal de kruidenboter uit de koelkast en smeer op jouw favoriete brood.
  • Geniet ervan!

Notities

Ik maakte dit recept in samenwerking met Bakker Leo en hun glutenvrije stokbrood.
Trefwoord bakker leo, basilicum, bbq, borrelhapje, borrelplank, boter creme, dip, glutenvrij, knoflooksaus, kruidenboter, lactose vrij, spread, Stokbrood, zongedroogde tomaat