Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat

Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat

Homemade kruidenboter is zoveel lekkerder!

Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat. Zelfgemaakt met tomaatjes in olie, verse blaadjes basilicum, knoflook, zout en wat chili flaxes. Lekker om te smeren op een stokbroodje bij een bbq of op een borrelplank met brood.

Ik bbq dan niet zo vaak, maar ben wel gek op borrelen! En bij een borrelplank hoort meestal een broodje met een lekkere spread. Deze kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat zou daar super goed bij passen! Heerlijk zoutig, knoflokerig en een klein beetje fris door de basilicumplant. En het beste van alles, hij is ook nog eens makkelijk te maken!

De combinatie van basilicum en tomaat is top. Zongedroogde tomaatjes passen weer super bij een borrelplank en boter bind alles samen. Bak vervolgens jouw favoriete broodje af en het genieten kan beginnen.

Maar wist je dat je met deze boter ook heel goed vlees, vis en groentes kan bakken? Is weer eens wat anders dan boter of olie. Een kruidenboter geeft gelijk smaak af en dat is super lekker.

Ik ben fan van dit recept! En kan je nou niet tegen lactose of eet je plantaardig? Gebruik dan gewoon plantaardige boter! Ga jij deze spread maken? Kijk hier ook eens naar al mijn andere dips en spreads!

Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat

Kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat

Zelfgemaakte kruidenboter met basilicum en zongedroogde tomaat. Heerlijk op een stokbroodje bij de bbq of een borrelplank!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang borrel hapje, Spreads en dips
Porties 1 bakje

Ingrediënten
  

  • 150 gram (plantaardige)boter ongezouten
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 2 takken verse basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl zout
  • chili flaxes naar smaak

Instructies
 

  • Laat de boter op kamertemperatuur komen, snijd de zongedroogde tomaten in stukjes, pers de teentjes knoflook uit en snijd de basilicum fijn.
  • Meng alle ingrediënten met een vork goed door elkaar en zet voor een uurtje terug in de koelkast.
  • Haal de kruidenboter uit de koelkast en smeer op jouw favoriete brood.
  • Geniet ervan!

Notities

Ik maakte dit recept in samenwerking met Bakker Leo en hun glutenvrije stokbrood.
Trefwoord bakker leo, basilicum, bbq, borrelhapje, borrelplank, boter creme, dip, glutenvrij, knoflooksaus, kruidenboter, lactose vrij, spread, Stokbrood, zongedroogde tomaat

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking, maar je kunt ook hieronder een reactie achter laten!

Nog op zoek naar andere borrel recepten? Kijk dan eens hier!

Bewaar dit recept ook op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*