Bananenbrood met wortel en pindakaas

Bananenbrood met wortel en pindakaas

Glutenvrij bananenbrood met wortel en pindakaas. Een makkelijk bananenbrood vol van smaak en lekker als ontbijt of voedzaam tussendoortje!

Dit wil je bij een lekkere kop thee of koffie!

Bananenbrood met wortel en pindakaas is het perfecte ontbijt of tussendoortje. Makkelijk om te maken, lekker zoet door de bananen en je krijgt gelijk wat groente binnen door de wortel. De pindakaas maakt dit brood lekker smeuïg en past super bij banaan, wortel en kaneel. Glutenvrij, lactose vrij en ideaal om te mealpreppen.

Dat ik gek ben op bananenbrood is geen geheim meer. Ik deel daarom ook regelmatig een bananabread recept. Wat ik wel altijd probeer te doen is afwisselen in smaak en te kijken of ik het brood zo voedzaam wil maken. De ene keer houd ik hem simpel met alleen banaan, of juist met granola en soms ook met chocolade. Maar dit keer heb ik hem met wortel gemaakt.

Bananenbrood met wortel en pindakaas

Ik maakte al eerder een vegan wortelbrood en daar zat banaan in. Dat is dit recept. Super lekker en daardoor was ik geïnspireerd voor dit recept. Ik koos voor een makkelijk recept, voegde daar wortel aan toe en was in eerste instantie toen klaar. Toen bedacht ik mij dat het wel eens heel lekker kon zijn om daar ook nog pindakaas aan toe te voegen. Ik gebruikte niet veel, maar net genoeg om een hint van pindakaas te ruiken in het beslag en het brood lekker smeuïg te maken.

De conclusie was dat dit brood veel te snel op was en ik hem zeker opnieuw ga maken! Ik koos ervoor om plakken te besmeren met nog meer pindakaas, kokosyoghurt en vers fruit. Zo onwijs lekker! Ik wordt hier gelukkig van in de ochtend.

Ga zelf aan de slag en tover dit brood binnen no-time uit de oven!

Bananenbrood met wortel en pindakaas

Bananenbrood met wortel en pindakaas

Glutenvrij bananenbrood met wortel en pindakaas. Een makkelijk bananenbrood vol van smaak en lekker als ontbijt of voedzaam tussendoortje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediënten
  

 • 200 gram (glutenvrije)havermeel/rijstmeel/boekweitmeel
 • 50 gram (glutenvrije)havermout
 • 50 gram pindakaas
 • 2 eieren
 • 3 bananen rijp
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • 150 ml (amandel)melk
 • 100 gram wortel
 • 1 tl baking soda
 • 1 el appelazijn

Toppings

 • nootjes optioneel
 • rozijnen optioneel

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
 • Rasp de wortel en prak de bananen.
 • Meng de pindakaas, eieren en de melk door elkaar en roer hier vervolgens de wortel ende geprakte bananen aan toe.
 • Schep vervolgens het bakpoeder, de kaneel, het meel en de havermout door het natte beslag totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
 • Kies nu of je nog wat nootjes of rozijnen wilt toevoegen en roer die er dan nu doorheen.
 • Los de baking soda op in appelazijn en meng die als laatste door het beslag.
 • Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
 • Laat een beetje afkoelen voordat je hem aansnijdt en geniet ervan!
Trefwoord banaan, bananenbrood, glutenvrij, havermout, lactose vrij, ontbijt, pindakaas, tussendoortje, wortel

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit recept vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij op Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Bewaar het recept ook op Pinterest!

Bananenbrood met wortel en pindakaas

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*