Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola receptbananenbrood met chocolade en granola

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola. Een heerlijk ontbijt of tussendoortje wat zo klaar is en er heel feestelijk uitziet!

Bananenbroden kunnen altijd!

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola als ontbijt of tussendoortje. Een heerlijke plak vol noten granola en stukjes pure chocolade. Makkelijk om te maken, glutenvrij en heel feestelijk!

Bananenbroden kunnen altijd. Als stevig ontbijt, als verantwoord tussendoortje, met een bolletje ijs als toetje of als showtopper op de Paastafel. Ik ben echt gek op bananenbroden en daarom voeg ik dit recept graag toe aan mijn repertoire.

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola receptbananenbrood met chocolade en granola

Dit recept maakte ik in samenwerking met OotGranola. Ze hebben voor dit jaar een paasbox ontwikkeld met vrolijke eetbare bloemblaadjes. Dus toen zij vroegen of ik hier iets mee kon wist ik het wel! Ik ging voor een extra vrolijk bananenbrood!

Het brood lijkt erg op dit breakfast bananenbrood, maar zoals ik al zei: ‘Bananenbroden kunnen altijd.’ Zelf eet ik graag een dikke plak met een lekkere smoothie als ontbijt. Ik snijd het brood in stukken en vries ze dan in plakken in. Zo heb ik altijd wat lekkers in huis. Maar als er bananenbrood op de paastafel zou staan dan weet ik het ook wel. Ik zou zo een plak of drie nemen!

Ga zelf aan de slag en geniet ervan!

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola receptbananenbrood met chocolade en granola

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola. Een heerlijk ontbijt of tussendoortje wat zo klaar is en er heel feestelijk uitziet!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje

Ingrediënten
  

 • 50 gram (glutenvrije)havermeel
 • 150 gram rijstmeel
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl bakpoeder
 • 3 bananen rijp
 • 2 eieren
 • 110 ml (amandel)melk
 • 50 gram pure chocolade
 • 75 gram granola*
 • 1 tl baking soda
 • 1 el appelazijn

Instructies
 

 • Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed je cakeblik met bakpapier of vet deze goed in.
 • Roer de rijstmeel, havermeel, bakpoeder en het kaneel door elkaar.
 • Prak de bananen fijn en meng deze met de eieren en de melk door elkaar. Meng dit door de gemengde melen.
 • Schep de chocolade en de granola door het beslag.
 • Los in een apart bakje de baking soda op in de appelazijn zodat het goed gaat schuimen. Schep dit vervolgens voor extra luchtigheid door het beslag.
 • Schep je beslag in het cakeblik en strijk glad.
 • Bak je brood voor ongeveer 45 minuten af in de oven.
 • Laat even afkoelen en geniet ervan.

Notities

* Ik gebruikte de cruncy nuts granola van OotGranola.
Trefwoord banaan, bananenbrood, chocolade, granola, havermeel, nootjes, ontbijt, ootgranola, pasen, rijstmeel, samenwerking, tussendoortje

P.s. ik ben weer heel benieuwd wat je van dit bananenbrood vindt. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of laat het mij weten via Instagram door mij te taggen @lislovescooking of gebruik #lislovescooking. En kijk hier eens naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest.

Glutenvrij bananenbrood met chocolade en granola receptbananenbrood met chocolade en granola

2 Comments

 1. Pingback: Bananenbrood met wortel en pindakaas • Lislovescooking

 2. Pingback: Glutenvrije pumpkin granola • Lislovescooking

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*