Ga terug
Bananenbrood met wortel en pindakaas

Bananenbrood met wortel en pindakaas

Glutenvrij bananenbrood met wortel en pindakaas. Een makkelijk bananenbrood vol van smaak en lekker als ontbijt of voedzaam tussendoortje!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 55 minuten
Gang Ontbijt, Tussendoortje
Porties 10 plakken

Ingrediƫnten
  

  • 200 gram (glutenvrije)havermeel/rijstmeel/boekweitmeel
  • 50 gram (glutenvrije)havermout
  • 50 gram pindakaas
  • 2 eieren
  • 3 bananen rijp
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 150 ml (amandel)melk
  • 100 gram wortel
  • 1 tl baking soda
  • 1 el appelazijn

Toppings

  • nootjes optioneel
  • rozijnen optioneel

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier.
  • Rasp de wortel en prak de bananen.
  • Meng de pindakaas, eieren en de melk door elkaar en roer hier vervolgens de wortel ende geprakte bananen aan toe.
  • Schep vervolgens het bakpoeder, de kaneel, het meel en de havermout door het natte beslag totdat je een beslag hebt zonder klontjes.
  • Kies nu of je nog wat nootjes of rozijnen wilt toevoegen en roer die er dan nu doorheen.
  • Los de baking soda op in appelazijn en meng die als laatste door het beslag.
  • Schenk het beslag in het cakeblik en bak de cake in 45 minuten af in de voorverwarmde oven.
  • Laat een beetje afkoelen voordat je hem aansnijdt en geniet ervan!
Trefwoord banaan, bananenbrood, glutenvrij, havermout, lactose vrij, ontbijt, pindakaas, tussendoortje, wortel