Een kleine taart variatie op het standaard havermoutje
Gebakken havermout als taartbodem met een pindakaas en kwarktaart laag met vers fruit om het helemaal af te maken!
Ik begin de dag graag met havermout. Vaak maak ik gewoon een papje van mijn havermout, daar roer ik dan fruit doorheen, smaakmakers en wat kwark of yoghurt. Dan versier ik mijn havermoutje met nog meer fruit, wat pindakaas of jam en vaak nog wat meer kwark of appelmoes en smaakmakers. Zo heb ik een heel lekker ontbijtje waardoor ik de dag met een goed gevoel begin!
Maar je kunt dit simpele ontbijtje net zo makkelijk veranderen in een klein glutenvrij (ontbijt)taartje. Het enige verschil is dat je minder melk door de havermout roert en meer kwark bovenop stopt dan ik op mijn havermoutje zou doen. Dit taartje gaat dan wel in de oven, en mijn havermoutje niet, maar dat is alleen maar omdat de bodem dan veel lekkerder is! Zo krijg je een stevige bodem die ook echt dienst doet als taartbodem.
Ik gebruikte in dit taartje pindakaas als DE smaakmaker. In combinatie met kokosyoghurt smaakt dit taartje heerlijk naar pindakaas en lijkt het echt alsof je een echt taartje eet. Maar dit taartje is vrij van toegevoegde suikers en smaakmakers en gemaakt met alleen maar pure ingredienten! Top je pindakaas kwarklaag af met fruit naar keuze en je bent klaar om je taartje aan te vallen!
Kortom een toptaartje als ontbijt waar je mij heel blij mee maakt!
Pindakaas ontbijttaartje
Course: Ontbijt, mini taartje4
servings30
minutes40
minutestartelette vorm van 12 cm of springvorm van 12 cm
Ingrediënten
- Bodem
30 gr havermout
1 tl kokosrasp
1 tl chai kruiden *
30 gr kokosyoghurt
1 el amandelmelk
1/2 tl sukrin gold **
- Kwarklaag
100 gr kokosyoghurt
1/2 el pindakaas
1 blaadje gelatine
100 gr fruit (passievrucht, nectarine, blauwe bes…)
* kaneel en gember of koek en speculaas kruiden is een goede vervanger
** bruine suiker of kokosbloemsuiker is net zo lekker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet/bekleed je bakvorm
- Meng alle ingredienten voor de bodem door elkaar tot een compacte massa, schep deze in de vorm en strijk met een natte lepel glad
- Bak de bodem voor 12 a 15 minuten en laat volledig afkoelen
- Bereid het blaadje gelatine volgens de verpakking
- Roer de kwark met de pindakaas tot een egale massa en mix dit met de klaargemaakte gelatine
- Schenk over de afgekoelde bodem en laat de kwarklaag opstijven in de koelkast voor minimaal 3 uur
- Haal je taartje voorzichtig uit de vorm en bedek deze met fruit naar keuze en wat extra pindakaas
P.s. ik ben benieuwd of jij dit glutenvrij pindakaas taartje net zo lekker vind als ik! Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of tag mij in je foto op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.