Glutenvrije cookies gevuld met witte chocolade, frambozen en amandel waardoor deze soft van binnen zijn en crunchy aan de buitenkant
Deze kleine koekjes zitten vol met smaak, amandel stukjes, zoete frambozen en witte chocolade zorgen voor een ware smaakexplosie
Vorige week ging ik weer is langs mijn oude stage plek en daar kon ik natuurlijk niet aankomen zonder zelfgebakken koekjes… Daarom maakte ik glutenvrije cookies gevuld met witte chocolade, frambozen en amandel. De aller eerste bestellingen die ik ooit kreeg kwamen van mijn stage en dat is het begin geweest van lislovescooking.
Dit keer ging ik voor glutenvrije koekjes van boekweitmeel met amandelmeel. Ik hakte extra amandelen fijn voor een crunchy bite en stukjes witte chocolade voor de zoete smaak. Ook verkruimelde ik wat diepvries frambozen zodat je in de koekjes een heerlijk zuur en fris smaakje krijgt.
De koekjes zijn zacht maar hebben wel een krokant randje. Het leuke van deze koekjes is dat je de frambozen pas later proeft. Dit geeft echt een verrassende smaak aan de koekjes. Door de frambozen komt het ook dat de koekjes wat zachter worden. Want in fruit zit nou eenmaal veel vocht en dat verlaat het koekje niet zo makkelijk… Maar het fruit smaakt zo lekker in dit koekje, dat een zacht koekje absoluut niet erg is!
Deze koekjes waren weer erg geslaagd en daarom deel ik opnieuw het recept met jullie!
Frambozen cookies
Course: Koekjes40
servings10
minutes15
minutesIngrediënten
50 gr amandelmeel
175 gr boekweitmeel
1 tl bakpoeder
100 gr ongezouten boter
1 ei
100 gr witte suiker
25 gr amandelen
50 gr witte chocolade
10 (diepvries) frambozen
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Hak de amandelen en witte chocolade in kleine stukjes en snijd ook de frambozen in kleine stukjes
- Kneed de boter, suiker, ei en de meelsoorten door elkaar tot een relatief plakkerig deeg
- Kneed op het laatst de amandelen, witte chocolade en frambozen hier door heen
- Maak kleine bolletjes van het beslag en druk deze plat
- Leg de platte bolletjes op de bakplaat en bak in 15 minuten goudbruin
- Laat ze even afkoelen op de bakplaat en daarna volledig op een rooster
Notities
- De koekjes blijven ongeveer 2 a 3 dagen lekker knapperig in een goed afgesloten trommel
p.s. ga jij deze koekjes of een van de andere koekjes van mijn blog ook maken? Dan vind ik het heel leuk om jou creatie te zien. Als je wilt kun je hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.