Een klein aardbeientaartje met een crumble on top
Ik ben zo blij met het aardbeienseizoen! Aardbeien zijn denk toch wel mijn lievelings zomerfruit.
Je kunt ze zo eten, in de kwark, in salades, als toppings of in een taartje! In dit taartje combineerde ik de aardbeitjes met limoen en dat werkte heel goed! Er ontstond een zoet maar fris taartje die lekker is als ontbijt of als taartje!
Dit taartje is makkelijk te maken en rolt zo de oven uit! Geniet ervan!
Mini aardbeien taartje
Course: Ontbijt, Mini taartje4
servings30
minutes40
minutesVoor een taartje van ca. 12 cm
Ingrediënten
55 gr boekweitmeel
50 gr kwark
1 tl limoensap
Rasp 1/2 limoen
1/2 el kokosbloemsuiker
1 ei
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
75 gr aardbeien
- Crumble
10 gr havermout
1/2 el gr boekweitmeel
1 tl boter
1/2 el honing
1 tl water
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier of vet deze in
- Verwijder het kroontje van de aardbeien en snijd de deze in plakjes
- Maak de crumble door alle ingrediënten te mengen en te kneden met je handen tot je een kruimelig deeg hebt (hoe meer vocht hoe minder kruimels)
- Meng het boekweitmeel met de kwark, ei, suiker, kaneel, limoensap en rasp en het bakpoeder tot een egaal beslag
- Schenk je beslag in de springvorm
- Verdeel hier de plakjes aardbei over
- Strooi de crumble eroverheen
- Bak je taartje voor 45 minuten, of tot die goudbruin is, in de oven
P.s. ga jij dit taartje maken? Vergeet mij dan niet te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking