Zomerse salade met frisse groente en pittige garnalen
Wat fijn dat het weer heerlijk zomers weer aan het worden is. Na al die regenbuien en grijze wolken van het weekend ben ik hier echt heel blij mee. Zo blij dat ik meteen trek in salades krijg!
Ik heb nog steeds avocado’s van EAT ME liggen als topmember van Uit Pauline’s Keuken. Hier besloot ik een lekkere salade voor bij het avondeten te maken. Je kunt deze salade natuurlijk ook eten bij de lunch, maar daar vond ik hem iets te uitgebreid voor. Ik at er lekkere zoete aardappelfrietjes bij, al lijkt me dat deze salade ook goed geserveerd kan worden bij de bbq of met een stokbroodje!
Garnalen salade
Course: Dinner, Lunch, BBQ4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
- Salade
75 gr mango
1/2 komkommer
1/2 avocado
1 hand rucola
1 handje pinda’s
- Garnalen
125 gr garnalen
1 el sesamolie
1 tl boter
Rasp 1/3 limoen
1/2 cm rode peper
1 teentje knoflook
Zout/peper
1 tl sesamzaadjes
- Dressing
1 tl limoensap
1/2 el sojasaus
Bereidingswijze
- Pers de knoflook uit, snijd de rode peper in kleine stukjes en rasp de limoen
- Meng dit met de garnalen samen met wat zout en peper
- Verhit in een koekenpan de sesamolie en de boter
- Bak de garnalen in ca. 7 minuten gaar op middelhoog vuur
- Voeg nu de sesamzaadjes toe en bak dit samen met de garnalen nog 1 minuut
- Snijd de avocado, komkommer en mango in blokjes
- Meng de rucola met de gesneden groente
- Voeg het limoensap en de sojasaus toe aan de groente en hussel dit goed door elkaar
- Schep de salade op een bord, voeg de garnalen toe en serveer met de pinda’s
Notities
- Zowel warm als koud erg lekker
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze salade vind. Laat je mij jou creatie zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.