mini pancakes

Mini pancakes

Glutenvrije pancakes gemaakt van bakbananenmeel en versierd met de lekkerste toppings

Kleine pancakes gemaakt van een speciaal meelsoort

Ik experimenteer graag met verschillende recepten. Dit keer is het weer een nieuw pancake recept. Een glutenvrije, lactosevrije, vegan en gezonde pancake recept. Ik kwam er namelijk achter dat er iets bestaat als bakbananenmeel en daar moest ik echt pancakes mee maken. Mijn ontbijt was top. De pancakes lukte perfect en ik versierde ze met veel fruit, meer kwark en pindakaas!

Bakbananemeel is wat zoeter dan andere soorten meel. Hierdoor hoef je eigenlijk (bijna) geen suiker toe te voegen. Andere meelsoorten hebben dit niet en dan is een zoetmaker altijd wel lekker. Bakbananenmeel neemt veel vocht op dus heb je ook veel minder meel nodig in je beslag. Het is niet alleen zoeter dan gewoon meel maar ook nog eens glutenvrij.

Mijn eerste poging met bakbananenmeel waren deze mini pancakes. Ik vind ze super goed gelukt en erg lekker smaken. Ik gebruikte geen suiker in het beslag en heb dit ook niet gemist… Ik versierde de pancakes met lekker veel fruit, kwark en pindakaas. Maar banaan, frambozen en chocolade lijkt mij ook hemels.

Binnenkort maar is verder experimenteren met het bakbananenmeel. De opties zijn vast eindeloos en daar wil ik graag gebruik van maken. Want zeg nou zelf… meel gemaakt van banaan dat klinkt toch goed! Maar hier is alvast het recept van deze mini pancakes!

Mini pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 30 gr bakbananenmeel *

  • 1 tl kaneel

  • 75 ml amandelmelk

  • 50 gr kwark

  • 1/2 tl appelazijn

  • 1 tl bakpoeder

    * in plaats van bakbananenmeel kun je ook 40 gr boekweitmeel gebruiken met een 1/2 el suiker

Bereidingswijze

  • Roer de appelazijn met het bakpoeder en de amandelmelk tot een schuimig beslag en zet voor een paar minuten aan de kant
  • Meng het bakbananenmeel met de kaneel en de kwark en na een paar minuten met het melk mengsel
  • Meng goed totdat je geen klontjes meer hebt
  • Verhit wat boter in de pan en schep een eetlepel beslag in de pan
  • Bak net zolang tot er bubbeltjes aan het oppervlak ontstaan en draai de pancake daarna om
  • Bak nog heel even de andere kant en ga dan zo door met de rest van je beslag
  • Serveer de pancakes met wat jij maar lekker vind en geniet ervan!

Notities

  • Je kunt ook grotere pancakes maken, maar ik vind kleintjes gewoon veel leuker!

P.s. ga jij deze pancakes of een ander pancake recept van mijn blog een keertje maken vind ik dat leuk om te zien. Laat je mij jouw resultaat weten? Dat kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*