Witte chocolade en granaatappel cheesecake op een bodem van speculoos koekjes
Een cheesecake gemaakt van speculoos koekjes van Bio Today met daarop een mascarpone cheesecake met witte chocolade en granaatappel in het beslag
Deze cheesecake had ik gemaakt omdat er een vriendin langs kwam en die is gek op cheesecakes. Ik vond het leuk om er een najaarstintje aan te geven door te kiezen voor speculoos koekjes.
De speculoos koekjes lijken heel erg op speculaasjes… En bij speculaaskruiden denk ik aan het najaar, vallende blaadjes, warmere smaken, dekentjes op de bank, warme koppen thee en natuurlijk pepernoten.
Ik combineerde de aanwezige speculaas smaak met het zoette van witte chocolade en het frisse van granaatappel. Dit samen zorgt voor een prachtige combinatie die je zo weg eet! Dit in combinatie met monchou en kwark maakt het een topcombi!
Dit recept is niet moeilijk, erg lekker en is zo klaar!
Cheesecake met speculoos en witte chocolade
Course: Taart4
servings30
minutes40
minutesspringvorm van 18 cm
Ingrediënten
- Bodem
100 gr speculoos koekjes *
30 gr kokosolie
Optioneel: 1 el kokosbloemsuiker **
- Cheesecake
200 gr kwark
100 gr luchtige monchou
1 tl vanille aroma
1 el kokosbloemsuiker
1 ei
35 gr witte chocolade
50 gr granaatappel
- Topping
witte chocolade
granaatappel
speculoos koekjes
*Speculaas is net zo lekker
**Kun je ook vervangen met lichtbruine suiker
Bereidingswijze
- Verwarm je oven voor op 180 graden samen met een oven bestendig schaaltje met water (dit zorgt ervoor dat de cheesecake niet gaat scheuren)
- Bekleed de bodem en zijkanten van je springvorm met bakpapier of vet de zijkanten heel goed in
- Smelt de kokosolie
- Vermaal de koekjes tot kruimels
- Meng de kruimels door de olie en schep deze in de springvorm
- Druk de kruimels goed aan in de bodem en bak deze voor 12 a 15 minuten krokant
- Hak de chocolade in kleine stukjes
- Roer de monchou, kwark, vanille aroma, suiker en ei los en luchtig
- Schep de chocolade en granaatappel door de cheesecake vulling en proef of je beslag zoet genoeg is
- Schenk het cheesecake mengsel over de bodem en strijk glad
- Bak de taart 25 a 30 minuten in de oven
- Laat daarna nog vijf minuten met de ovendeur dicht afkoelen en daarna volledig met de ovendeur op een kier
- Zet de cheesecake nog voor minimaal vier uur afgedekt in de koelkast zodat deze kan opstijven
- Decoreer je taart met stukjes koekjes, meer witte chocolade en granaatappel
Ik heb deze cheesecake in samenwerking met Bio Today gemaakt. Zie hier het uitgewerkte recept op de website van Bio Today. De koekjes die ik hiervoor kreeg vind ik lekker! Ze doen mij denken aan speculaasjes maar dan krokanter!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze cheesecake ook gaat maken. Laat je mij het weten als je de taart gemaakt hebt en hoe deze smaakte? Dit kan in de reacties hieronder of op Instagram of Facebook door mij te taggen of gebruik #lislovescooking.
Pingback: De lekkerste zoete Mascarpone recepten - Food – ElsaRblog
Klinkt heerlijk!
Dankjewel!