nectarine cheesecake ontbijttaartje

Nectarine cheesecake ontbijttaartje

Een ontbijttaartje met de smaken van cheesecake, gepofte quinoa en nectarine

Ontbijten met taart blijf ik leuk vinden en daarom blijf ik ook lekker experimenteren met verschillende taartjes. Zo ontstond ook dit kleine taartje. Een experiment dat veel beter uitpakte dan ik had verwacht en heel blij mee ben!

Dit taartje heeft een bodem van havermout en gepofte quinoa en is gezoet met honing. De vulling is van kwark met dadels en nectarine. Samen zorgt dit ervoor dat je een heerlijk, natuurlijk gezoet taartje hebt waar je heel goed de dag mee kunt starten!

Ik heb zoveel ideeen nog voor meer ontbijttaartjes dus daar ook maar snel mee aan de slag gaan. Ontbijtjes maken vind ik denk toch wel het leukste! Maar voor vandaag deel ik dit ontbijttaartje met jullie!

Nectarine cheesecake ontbijttaartje

Recipe by lislovescookingCourse: ontbijt, mini taartje
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

30

minutes

taartje van 12 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 15 gr gepofte quinoa

  • 15 gr havermout

  • 25 gr ongezoete appelmoes

  • 1 tl oh my badass pie kruiden *

  • 1 tl honing

  • Cheesecake
  • 125 gr (lactosevrije/soja)kwark

  • 2 dadels

  • 1 nectarine

  • Optioneel: 1 tl honing

    * kaneel, nootmuskaat en sinaasappelrasp werkt ook prima

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvormpje met bakpapier
  • Meng alle ingredienten voor de bodem tot een plakkerig geheel en druk dit goed aan over de bodem en zijkanten (dit werkt het beste met natte handen of een natte spatel/lepel)
  • Snijd de dadels in kleine stukjes en de nectarine in stukjes
  • Meng de gesneden dadels, nectarine en eventueel de honing en proef even of je vulling zoet genoeg is
  • Schep de vulling in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Bak je mini cheesecake voor 30 minuten in de oven en laat daarna volledig afkoelen in de oven met de deur op een kier
  • Zet je taartje, afgedekt, nog drie uur in de koelkast om op te stijven

P.s. ik ben benieuwd of jij dit taartje gaat maken? Laat je mij weten wat je van dit taartje vond? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*