Glutenvrije pizza gemaakt van havermout en yoghurt die je prima kunt eten als ontbijt
De pizzabodem is gezoet met honing, specerijen en beleg daarna jou pizza met wat je maar lekker vind
Ontbijten moet een feestje zijn en daarom varieer ik graag in mijn ontbijtjes. Naast alle ontbijttaartjes vond ik het wel tijd voor een ontbijt pizza. Want waarom wel ontbijten met taart maar niet met pizza?
Ik ontwierp een bodem die gemaakt is van havermout en yoghurt. Ik kruiden hem met heerlijke specerijen en gebruikte dadels als extra zoetje. De keer dat ik deze pizza ontwierp belegde ik hem met honing, dadels, brie, verse vijg en cashewnoten.
Het leuke van dit recept is dat je helemaal los kunt gaan in je eigen creativiteit. Vervang mijn kruiden is door kaneel cacao poeder, vervang de dadels met rozijnen of cranberry’s, voeg nootjes of zaden toe… en dit is nog maar alleen de bodem. Met beleg kun je natuurlijk ook alle kanten op! Denk aan yoghurt, stroop, suiker, fruit, choco pasta, hagelslag, granola of wat je dan ook lekker vind! Vergeet alleen niet dat het geen echte pizza is… De bodem blijft wel zacht, maar ik verzeker je dat dat absoluut niet erg is!
Ga helemaal los met dit recept en laat je eigen creativiteit en smaakpupillen helemaal los gaan met jou favoriete ontbijt pizza!
Havermout ontbijt pizza
Course: Ontbijt1
servings5
minutes15
minutesIngrediënten
- Pizza bodem
30 gr (glutenvrije)havermout
2 dadels
1/2 tl a 1/2 el honing
1 tl oh my badass pie kruiden
40 gr kokosyoghurt
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
- Snijd de dadels in hele kleine stukjes
- Meng alle ingredienten samen en proef even of jou beslag zoet genoeg is en voeg anders nog wat honing toe
- Spreid dit beslag uit over de bakplaat en maak er een mooi rondje van (mijn bodem was denk net geen halve cm hoog)
- Bak de pizzabodem voor 15 minuten in de oven
- Beleg jou pizzabodem met wat je maar lekker vind
P.s.waar beleg jij jou havermout ontbijt pizza mee? Laat je mij weten hoe deze ontbijt pizza smaakte en wat jou topping was? Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.