Glutenvrije appel muffins die kunnen als heerlijk tussendoortje! Deze muffins staan zo in de oven en smaken naar appeltaart.
Homemade appel kaneel muffins
Glutenvrije appel muffins die kunnen als heerlijk tussendoortje of bij een lekkere kop koffie of thee! Deze muffins staan zo in de oven en smaken naar appeltaart. Een lekkere trek stiller is deze muffin en het recept is niet moeilijk.
Op dagen dat ik werk vind ik het heerlijk om een gezond tussendoortje mee te nemen. Als ik dan een instort momentje heb kan ik mijn energie level snel en gemakkelijk aanvullen.
Er zijn zoveel tussendoortjes om uit te kiezen. Je hebt de standaard koekjes, de gezondere reepjes, rijstwafels met beleg, een soepje, wat groente met dip en ga zo maar door. Mijn voorkeur gaat rond een uurtje of elf en vier meestal uit naar een gezonder reepje of een zelfgebakken bakseltje.
Het voordeel van je tussendoortje zelf bakken vind ik je weet wat erin zit en dat het meestal veel goedkoper is en glutenvrij! Ook kun je iets maken wat je echt heel lekker vind en waar je ook echt trek in hebt.
De ingrediënten voor zes van deze appel-kaneel muffins zijn niet duur en voor een groot deel heb je ze waarschijnlijk ook al in huis.
Appel muffins
Course: Tussendoortje4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
100 gr boekweitmeel/speltmeel
100 gr magere kwark
50 ml amandelmelk
1 ei
1 tl bakpoeder
2 appels
25 gr rozijnen
2 tl kaneel
optioneel 1 el honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vet een muffinvorm in
- Schil de appels
- Rasp 1 appel met een grove rasp en snijd de andere in stukjes
- Meng alle ingrediënten samen tot een egaal mengsel
- Verdeel het mengsel over de zes vormpjes
- Zet de muffins voor 20 minuten in de oven
Notities
- De muffins zijn ook heel goed in te vriezen maar ik vind ze warm het lekkerste.
P.s. ik ben benieuwd of jij ze gaat maken. Laat je mij jouw creatie zien als je ze maakt? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Kijk hier ook eens voor meer tussendoortjes!