Peren crumble taart

Glutenvrije cake met een peren en rozijnen vulling en een kokos-havermout crumble bovenop

Gezonde perencrumble voor ontbijt

Een taart als ontbijt… Wie wilt dat nou niet?   

Ik had zin om een taart te bakken. Alleen een hele taart krijg ik in mijn eentje niet op. Nu kan ik weer een mini taartje bakken, maar soms wil ik gewoon is zo’n mooie grote taart bakken!   

Dat is waarom ik een taart bakte die niet alleen lekker is, altijd kan, maar ook heerlijk is als ontbijt. Dit is een taart die je voor alle tijden en momenten van de dag kan bakken.  

Naar mijn idee is appeltaart de lekkerste taart maar soms moet je een beetje variëren… Nu zijn peren ook erg lekker en daar kon ik wel een paar receptjes mee bedenken. Naar mijn idee is de combinatie van peren, rozijnen, kaneel, honing en kokos erg lekker. Het hele huis rook naar de lekkere geuren van de taart.

Stiekem is dit misschien wel een echte herfst/wintertaart door de specerijen… Maar ik raad hem je in de zomer ook niet af!

De taart is heel makkelijk te maken, goed in te vriezen en gewoon heel lekker! 

Peren crumble taart

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Tussendoortje
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Voor een taart met een diameter van 18 cm

Ingrediënten

  • Taart
  • 75 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 100 gr mager kwark

  • 20 gr rozijnen

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 ei

  • 1 tl vanille extract

  • 2 tl stoofpeertjes kruiden of koek & speculaas kruiden

  • snufje zout

  • 1/2 peer

  • Vulling
  • 1 1/2 peer

  • 1 tl stoofpeertjes kruiden of kaneel

  • Crumble
  • 40 gr havermout

  • 20 gr kokosrasp

  • 1 el honing

  • 1/2 el kokosolie

  • 2 el water

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Bekleed een springvorm met bakpapier
  • Schil 1 peer (ik liet één peer ongeschild) en snijd de peer in stukjes
  • Meng de halve peer met alle ingrediënten voor de bodem en beleg hiermee de je springvorm
  • Snijd de andere peer in stukjes en meng de 1 1/2 peer met het kaneel
  • Drapeer dit over het mengsel van de bodem
  • De crumble maak je door alles te mengen, er ontstaat een korrelig mengsel. Mocht je nou een hele erge zoetekauw zijn voeg dan nu nog wat suiker toe
  • Stort de crumble op de peren laag
  • Bak de taart voor 35 minuten in de oven en laat daarna nog 15 minuten afkoelen in de oven

Notities

  • Je kunt de taart ook goed invriezen, maar kijk bij het ontdooien uit dat het een tijdje duurt voordat die ontdooit is en dat de crumble er los op ligt (Niet te hard mee schudden).  

P.s. Ga je dit taartje maken, en vind je dit leuk om mij dit te laten weten, wordt ik daar erg gelukkig van. Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *