Shoarma bowl

Comfort food shoarma

Vroeger, toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, aten wij vaak op de vrijdagavond iets makkelijks. Meestal kozen mijn ouders voor shoarma omdat iedereen dat lekker vond en het makkelijk klaar te maken. De shoarma werd dan gegeten in pita broodjes met lekker veel mayonaise, knoflooksaus en ketchup gegeten! Er was ook wat sla, komkommer en tomaat.  

Super lekker was dit altijd alleen heel gezond is het niet. En nou is het niet de bedoeling om elke dag gezond te eten en nooit meer ergens van te genieten, maar soms wil je gewoon shoarma eten zonder al het slechte hiervan. Shoarma is helemaal niet zo slecht voor je als ik ooit dacht. Tuurlijk moet je het niet elke dag eten maar af en toe is prima. Wat het meestal ‘ongezond’ maakt is de hoeveelheid die we van de shoarma eten en de hoeveelheid saus erbij.  

Nu had ik bedacht dat je best wat vaker shoarma kan eten als je het maar in een andere verhouding eet. Ten eerste is een normale hoeveelheid shoarma een goed idee. Ten tweede kun je ook heel goed zelf een gezondere knoflooksaus maken. En ten derde is groente er bij eten…  

Ik heb met dit allemaal in mijn achterhoofd een goed vullende, maar gezondere, shoarma bowl gemaakt met rijst, paprika en zelfgemaakte saus! Mocht je dit ook willen maken lees dan verder.

Shoarma bowl

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediƫnten

  • 100/150 gr (vega) shoarma

  • 75 gr rijst

  • 1/2 paprika

  • 1/2 ui

  • zout/peper

  • Saus
  • 1 flinke el magere kwark

  • 5 cm komkommer

  • 1 el (kruiden)azijn

  • knoflook(poeder)

  • peterselie

  • zout/peper

Bereidingswijze

  • Rasp de komkommer en meng met de kwark, azijn en kruiden
  • Kook de rijst volgens de verpakking
  • Snijd de paprika en ui in stukjes
  • Verhit een koekenpan op het vuur en bak hier (zonder olie) de shoarma in gaar en krokant
  • Verhit nog een koekenpan en doe hier een scheutje water in en bak daar de paprika en ui in gaar en voeg hier het zout en peper naar smaak aan toe

Dit was alles voor een heerlijk vullende shoarma bowl die niet alleen lekker smaakt maar ook voedzaam is! Ik hoop dat het je smaakt:)   

P.s Mocht je deze comfort bowl ook gaan maken en je vind het leuk om mij dit te laten weten tag mij dan op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *