Shoarma bowl

Shoarma bowl

Goed gevulde shoarma bowl met een gezond tintje! Shoarma hoeft niet alleen maar ongezond zijn, deze maaltijd bowl is snel gemaakt en zit vol groente.

Comfort food

Een goed gevulde shoarma bowl dat een gezond tintje heeft! Shoarma hoeft niet alleen maar ongezond zijn. Dat wil ik bewijzen met deze maaltijd die ik graag maak. Deze bowl is snel gemaakt en zit bomvol groente.

Vroeger, toen ik nog bij mijn ouders thuis woonde, aten wij vaak op de vrijdagavond iets makkelijks. Meestal kozen mijn ouders voor shoarma omdat iedereen dat lekker vind en het makkelijk en snel klaar te maken is. De shoarma aten wij dan in pita broodjes met lekker veel mayonaise, knoflooksaus en ketchup! Er was ook wat sla, komkommer en tomaat om je broodje mee op te leuken.  

Super lekker maar niet zo gezond. En nou is het niet de bedoeling om elke dag gezond te eten en nooit meer comfortfood te eten, maar soms wil ik gewoon shoarma eten zonder al het slechte hiervan. Shoarma is helemaal niet zo slecht als ik ooit dacht. Ik raad het niet aan om het elke dag te eten maar af en toe is prima. Wat deze maaltijd meestal ‘ongezond’ maakt is de hoeveelheid die we van de shoarma eten, extreem veel vlees, en dan met een ruime hoeveelheid saus erbij.  

Nieuw recept

Shoarma bowl

Nu had ik bedacht dat je best wat vaker shoarma kan eten als je het maar in een aangepaste verhouding eet. Ik begin met een “normalere” hoeveelheid shoarma. Dan kun je zelfs nog kiezen of je vega shoarma eet of gewoon de vlees variant. Doe vooral wat goed is voor jou en wat je lekker vind. Ten tweede maak ik er zelf een yoghurt knoflook sausje bij. Dit is een sausje vol smaak maar wel een stuk lichter op de maag. En ten derde is dat ik er lekker veel groente bij eet…

Zie hier mijn goed vullende, maar gezondere, shoarma bowl. Gemaakt met (bloemkool)rijst, paprika en ui, rauwkost en zelfgemaakte saus en naan brood! Een verrassend lekkere en gezondere variant op het standaard broodje shoarma. En begrijp mij nu niet verkeerd, deze eet ik ook nog steeds met plezier!

Shoarma bowl

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 200 a 300 gr (vega) shoarma

  • (bloemkool)rijst

  • 1 paprika

  • 1 ui

  • zout/peper

  • Saus
  • 1 flinke el magere kwark

  • 5 cm komkommer

  • 1 el (kruiden)azijn

  • knoflook(poeder)

  • peterselie

  • zout/peper

  • Aanvulling
  • (glutenvrij) naan brood

  • rauwkost

  • sla

  • olijven

  • kaas

  • hummus

Bereidingswijze

  • Rasp de komkommer en knijp goed uit
  • Meng de komkommer met de kwark, azijn en kruiden
  • Bereid de rijst volgens de verpakking
  • Snijd de paprika en ui in grove stukjes
  • Verhit een koekenpan op het vuur en bak hier de shoarma gaar en krokant in
  • Verhit nog een koekenpan en bak hier de paprika en ui in gaar, voeg zout en peper naar smaak toe
  • Voeg de shoarma met de rijst en groente samen in een bowl en serveer er de rauwkost, naan, olijven, kaas en hummus bij

Dit was alles voor een heerlijk vullende shoarma bowl die niet alleen lekker smaakt maar ook nog eens voedzaam is. Ik hoop dat het je smaakt!

P.s ga je deze comfort bowl ook maken en je vind het leuk om mij dit te laten weten tag mij dan op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! Je kunt hieronder ook een reactie achter laten. En kijk hier eens voor nog veel meer dinner recepten. Ik heb van alles… Denk aan comfortfood maar ook aan salades en soepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *