Glutenvrije sinaasappel cake gevuld met gedroogde cranberry’s en een topping van pure chocolade en gehakte pistache nootjes!
Zoete cake met heerlijke smaken
Glutenvrije sinaasappel cake die gevuld is met gedroogde cranberry’s en een topping van pure chocolade en gehakte pistache nootjes! Een ware smaaksensatie! De sinaasappel, kaneel en de chocolade vormen samen voor een heerlijke cake met een, bijna glühwein-achtige smaak!
Deze cake mocht ik maken in opdracht voor de kunstkas en het huiskamermuseum in Aalsmeer. De reacties op de cake waren zo leuk dat ik besloot om het recept uit te werken en deze met jullie te delen! Het is een echte roomboter cake met sinaasappel, cranberry’s en chocolade. Ik kreeg heel vaak te horen dat de cake super paste bij de glühwein die geschonken werd. Sommige mensen vroegen zelfs of ik glühwein in het recept verwerk had…
Nou is dat niet het geval, maar kaneel en sinaasappel gaat ook in glühwein. Ik wist van te voren dat daar deze wijn geschonken zou worden en heb daar dus ook echt de cake op gemaakt. Zelf vond ik deze cake lekker en de zurige bite van de cranberry’s passen ook heerlijk bij de zachte cake.
De krokante chocolade bovenop de cake maakt de cake helemaal af. Een zoete smaak die de cake de laatste final touch geeft! Dit is weer een cake waar ik blij van wordt. Maar de smaak van sinaasappel past ook gewoon heel goed in baksels. Dat vond ik ook al bij mijn sinaasappel koekjes met witte chocolade of de kaneel crumble cakejes.
Het recept staat hieronder beschreven zodat ook jij deze cake uit de oven kan laten rollen! De cake is absoluut niet moeilijk om te maken. Het lastigste is om te wachten tot die klaar is…
Sinaasappel cranberry cake
Course: gebak1
servings25
minutes45
minutesCakeblik
Ingrediënten
100 gr ongezouten roomboter
90 gr donkere basterdsuiker
60 gr kristal suiker
2 eieren
110 gr (kokos)yoghurt
1 sinaasappel
200 gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
1 el kaneel
75 gr gedroogde cranberry’s
snufje zout
50 gr pure chocolade druppels
pistachnootjes
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm goed in met boter of bekleed deze met bakpapier. Breng de boter ondertussen op kamertemperatuur.
- Rasp de sinaasappel schil en knijp een halve sinaasappel uit.
- Mix met een mixer de boter en suiker tot een romig geheel.
- Mix één ei tot deze is opgenomen in het boter beslag en mix daarna het volgende ei mee in het beslag.
- Schenk de sinaasappelsap, sinaasappelrasp en yoghurt bij het mengsel en mix het geheel goed door elkaar.
- Voeg het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder, kaneel en zout toe en mix alles nog heel kort door elkaar, tot je geen klontjes meer hebt.
- Spatel de cranberry’s door het beslag en giet je beslag in de cakevorm.
- Bak de cake in 45 minuten gaar en laat afkoelen buiten de oven.
- Smelt, zodra de cake is afgekoelt, de pure chocolade au bain-marie en decoreer daar je cake mee.
- Versier met fijngehakte pistache nootjes en geniet van je cake!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze cake of een van mijn andere zoete gebak ook gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.