Maak zelf een glutenvrije stroopwafelcake volgens een makkelijk basis bak recept. Zachte cake met stukjes stroopwafel en gekristaliseerde stroop!
Stroopwafel en cake in een heerlijke recept.
Met dit recept maak je zelf binnen een handomdraai een glutenvrije stroopwafelcake. Een echte zachte roomboter cake met stukjes stroopwafel en de stroop van de stroopwafels trekt door de hele cake heen!
Want hoe lekker is het om bij de koffie of thee van zo’n stukje cake te genieten…? Je hoeft niet meer te kiezen uit een koek of er plakje cake. Je hebt gewoon beide. Weg de keuzestress!
Het is geen nieuw recept maar wel voor mij. Deze cake kun je ook maken met pakjes uit de winkel, maar ik wou graag een glutenvrije variant maken. Daarom vond ik het wel een mooi recept voor mijn basis bakrecepten! Want glutenvrij kun je net zo lekker bakken als met gluten.
Het recept is makkelijk te maken en zo gedaan. Zelf vond ik het nog het lastigste om niet alle stukjes stroopwafel op te eten terwijl ik de cake maakte en te wachten tot de stroop weer wat uitgevers was na het bakken! Een erg lekkere cake die een lach op je gezicht tovert!
Glutenvrije stroopwafelcake
Course: Cake1
servings15
minutes50
minutescakeblik
Ingrediënten
150 gr ongezouten roomboter
100 gr witte suiker
50 gr lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanille aroma/1 zakje vanille suiker
2 tl kaneel
150 gr (glutenvrij) zelfrijzendbakmeel
3 eieren
snufje zout
150 gr stroopwafels
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier en breng ondertussen de boter op kamertemperatuur
- Snijd de stroopwafels in stukjes
- Mix de boter met de suiker tot een luchtige massa en voeg dan één voor één de eieren toe en mix deze net zo lang mee totdat deze opgenomen is door het beslag
- Mix nog kort het meel, de kaneel, vanille en het snufje zout mee tot je geen klontjes meer hebt
- Schep dan 3/4 van de stroopwafels door het cakebeslag en schep het beslag in de cakevorm
- Strijk de bovenkant glad en verdeel de overige stroopwafel stukjes over de cake
- Bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven (de cake is gaar als een sate prikker er schoon uit komt)
- Laat de cake buiten de oven afkoelen voordat je de hem aansnijdt, de stroop moet na het bakken weer iets uitharden
Notities
- Eet je ook geen lactose? Gebruik dan soja- of lactose vrije boter en je taart is glutenvrij en lactosevrij.
In dit recept maakte ik gebruik van de stroopwafels van stroopwafeluniek. Deze zijn glutenvrij en zelfs lactosevrij. Dus ideaal voor iedereen met een aangepast eetpatroon! Ik heb deze stroopwafels gekregen maar heb voor dit merk ook bewust gekozen. Ze zijn niet alleen glutenvrij maar stroopwafeluniek helpt ook mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Dit vind ik een heel mooi initiatief en steun ik graag!
P.s. ga jij deze cake of een van mijn andere bak recepten maken laat je mij dit dan weten? Vind ik super leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescookin