Appel en cheesecake muffins

muffins met amandelspijs, cheesecakelaag en appelroosje

Wat dacht je van kleine muffins, gevuld met zelfgemaakt amandelspijs, daarover een vanille cheesecakelaag met als pronkstuk een appelroosje..?

Ik kreeg dit idee in mijn hoofd en besloot deze traktatie daarom gewoon te gaan maken. Vandaag ben ik namelijk jarig en ik had beloofd te trakteren op stage. En trakteren met taart is ook zo saai… Vooral na de ongelofelijk positieve, leuke en gezellige week die ik afgelopen week had.

Er komen zoveel leuke dingen op mijn pad waar ik zo ongelofelijk blij mee ben! Soms moet of mag je daar ook wel is bij stilstaan. Het leuke en geweldige dat er allemaal gebeurt en dat ook echt vieren. Of je dit nou met taart of met iets anders doet mag je helemaal zelf weten!

Maar wil je nou echt iets heel moois maken dan raad ik je toch echt deze traktatie aan… Misschien kost het iets meer tijd dan jullie van mij gewend zijn, maar het eindresultaat is spectaculair!

Appel en cheesecake muffins

Recipe by lislovescookingCourse: Zoet, Gebak
Servings

12

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • Cake laag
  • 125 gr boekweitmeel

  • 2 eieren

  • 4 el kokosbloemsuiker

  • 50 ml amandelmelk

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl koek & speculaaskruiden

  • 1 tl bakpoeder

  • snufje zout

  • Cheesecake laag
  • 300 gr kwark

  • 15 gr maïzena

  • 1 el honing

  • 1 tl vanille aroma

  • Amandelspijs
  • 100 gr amandelmeel

  • 5 medjoul dadels

  • 1 tl citroensap

  • 1 el water

  • Optioneel 1 el honing

  • Appelroosje
  • 3 appels

  • citroensap

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de appelroosjes. Ontdoe de appel van zijn klokkenhuis en snijd deze in plakje
  • Leg de plakjes op een ovenbestendig bord en maak de appelpartjes zacht in de magnetron op 900W voor 2 minuten
  • Laat de appelplakjes goed afkoelen voordat je de roosjes gaat maken
  • Rol het kleinste plakje appel op en vouw hier steeds een groter plakje appel omheen tot je de juiste grootte hebt
  • Besprenkel de roosjes met citroensap
  • Maak nu het amandelspijs door de dadels te ontdoen van hun pit en daarna met het water, citroensap en het amandelmeel te vermalen tot een deegbal
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet 12 siliconen muffinvormpjes klaar
  • Meng alle ingrediënten voor de cakelaag tot een egale massa
  • Verdeel het cakebeslag over de 12 vormpjes
  • Maak 12 balletjes van het amandelspijs en leg die op het cakebeslag in het muffinvormpje
  • Meng nu alle ingrediënten voor de cheesecakelaag en roer goed
  • Verdeel het kwarkmengsel over de 12 vormpjes
  • Zet in elke vormpje een appelroosje en druk voorzichtig een beetje in het beslag
  • Bak de muffins voor 25 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de muffins, met de deur van de oven op een kiertje, een half uur afkoelen en daarna volledig buiten de oven
  • Zet de muffins voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven

Notities

  • Ik had nog amandelspijs over na het maken van de muffins. Je kunt dit rustig nog een paar dagen bewaren in de koelkast bedekt met alluminiumfolie

P.s. ik ben benieuwd naar jou creatie en wat je van deze traktatie vond. Als je ze gemaakt heb laat je mij dan het eindresultaat zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *