Glutenvrije en lactosevrije pancakes gevuld met rozijnen met gebakken kaneel appeltjes en geserveerd met honing. Appeltaart op je breakfast pancakes!
Pancakes om van te genieten
Kleine glutenvrije en lactosevrije pancakes gevuld met rozijnen en geserveerd met gebakken kaneel appeltjes en honing. Appeltaart op je breakfast pancakes!
Ontbijtjes maken vind ik denk het leukste om te doen. Mijn favoriete maaltijd is dan ook het ontbijt en ik begin de dag altijd zoet. Dit hoeft niet gelijk altijd met alleen maar suikers te zijn, als er wat fruit en rozijnen in zitten ben ik al heel blij! De meeste ontbijt recepten op mijn blog zijn dan ook zoet.
Met dit recept ben ik heel blij. Het zijn pancakes die gevuld zijn met rozijnen en de smaak van kaneel. Dan heb ik er gebakken kaneel appel in honing bij geserveerd met nog wat extra honing als topping. Dit is een zoet, gezond en lekker ontbijtje! Maar pancakes als ontbijt vind ik altijd een goed idee!
Door de gebakken appel en de kaneel in de pancakejes lijken deze pancakes een beetje op een appeltaart. De smaken komen echt terug en combineren zo goed. Serveer er nog wat extra yoghurt of kwark bij, wat nootjes en gedroogd fruit. Je ontbijt wordt dan echt een feestje!
Een makkelijk, glutenvrij, suikervrij en lactose vrij recept voor een heerlijk ontbijtje!
Rozijnen pancakes
Course: Ontbijt1
servings10
minutes15
minutesIngrediënten
40 gr boekweitmeel
40 gr (lactosevrije) yoghurt
1 tl kaneel
1 tl bakpoeder
60 ml (amandel)melk
1 el rozijnen
1/2 el citroensap/appelazijn
- Toppings
1 appel
1 el rozijnen
2 el honing
kwark/yoghurt
Bereidingswijze
- Wel de rozijnen voor 5 minuten in heet water
- Roer de melk met de amandelmelk door elkaar
- Voeg hier het meel, kaneel en bakpoeder aan toe en meng net zo lang totdat je geen klontjes meer hebt
- Schep de rozijnen en het citroensap hier doorheen en zet voor 5 minuten aan de kant
- Snijd ondertussen vast de appel in stukjes
- Verhit een koekenpan met een beetje boter/olie op het vuur en schep, zodra de pan heet is, een beetje beslag in de pan
- Bak je pancake voor ongeveer 2 minuten en draai deze dan voorzichtig om
- Bak voor nog 1 minuut goudbruin
- Ga zo door tot al je beslag op is
- Voor de gebakken appel verwarm je een beetje water in de koekenpan en bak je daarin de appelstukjes en rozijnen op laag vuur voor ongeveer 5 minuten
- Voeg na 5 minuten de honing toe en bak de honing nog ongeveer 1 minuut mee totdat al je appelstukjes gekarameliseerd zijn
- Bestrijk je pancakes met kwark en serveer met de gebakken appelstukjes en honing
Notities
- *speltmeel kan ook
P.s. ik ben benieuwd of jij deze pancakes of een van mijn andere glutenvrije pancakes gaat maken. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lilsovescooking. Vind ik heel erg leuk!