Glutenvrije appeltaart gemaakt volgens een makkelijke basis recept zodat jij en al je gasten kunnen genieten van een echte appeltaart!
De klassieke appeltaart maar met een glutenvrije optie
Een glutenvrije appeltaart gemaakt volgens een makkelijke basis recept. Elke keukenprins(es) kan met dit recept de lekkerste appeltaart op tafel zetten zodat jij en je gasten kunnen genieten van een echte appeltaart!
Naar mijn idee is een appeltaart de lekkerste taart die er bestaat! Ik zou bijna zeggen dat je mij ervoor wakker mag maken… De combinatie met appel, kaneel en rozijnen vind ik gewoon zo lekker dat ik aan de slag ging met een glutenvrij appeltaart recept!
De rede waarom ik de taart glutenvrij heb gemaakt is omdat ik wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van gebak. En een glutenallergie of intolerantie is niet fijn maar gelukkig kun je heel veel recepten glutenvrij maken. Zo ontstond ook deze appeltaart.
Appeltaart is erg lekker en het basis recept is er eentje om niet teveel aan te veranderen. Soms moet je een winnend recept niet veranderen en daarom ben ik een glutenvrije basis recepten lijn begonnen. Daarom zal dit recept voorkomen als een heel bekend recept. Ik voegde wel wat extra citroenrasp toe en wat extra honing. Naar mijn idee wordt de appeltaart dan het lekkerst!
En hoe lekker is het om als toetje of bij de koffie een puntje appeltaart te eten?! Ik zeg er eigenlijk nooit nee tegen. Hieronder staat het recept uitgeschreven zodat ook jij snel deze taart kan bakken!
Stroop de mouwen op, zet de ingrediënten klaar en bakken maar…!
Appeltaart
Course: Taart12
servings40
minutes1
hourSpringvorm van 22 cm
Ingrediënten
- Appeltaart deeg
300 gr (glutenvrij) zelfrijzend bakmeel
200 gr boter
190 gr suiker
1 tl kaneel
Zout
Rasp halve citroen
1 ei
- Vulling
5 appels
100 gr rozijnen
1 el honing
1 flinke tl kaneel
Citroen sap
Arrowoot
Bereidingswijze
- Bekleed de springvorm met bakpapier of vet deze goed in
- Rasp de citroen en snijd de boter in blokjes
- Kneed alle ingrediënten voor de bodem tot een mooie deegbal en zet voor minimaal 30 minuten in de koelkast
- Bewaar 1/3 van de deegbal voor de bovenkant en rol de rest van het deeg (gaat het makkelijkste tussen twee vellen bakpapier) uit tot een lap deeg die groter is dan de springvorm
- Bekleed de bodem en zijkanten van de springvorm met het deeg en zet het deeg daarna weer terug in de koelkast
- Wel de rozijnen in warm water
- Schil de appels en snijd deze in stukjes
- Meng alle ingrediënten voor de vulling door elkaar
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Bestrooi de taartbodem met extra maïzena/arrowoot of een verkruimeld (glutenvrij) beschuitje (dit voorkomt een sompige bodem)
- Schep hierop de appelvulling
- Rol het overige deeg uit en maak een mooi raster of patroon voor bovenop de appelvulling
- Bak de taart in ongeveer een uur gaar en goudbruin
Notities
- Laat de taart eerst even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Dit voorkomt dat hij uit elkaar valt.
P.s. ga jij deze taart maken of een van mijn andere taart recepten? Laat je mij dit dan weten of zien? Vind ik leuk! Dat kan via de reacties hieronder of door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.