Frisse lunchsalade met aardbeien en avocado
Dit is de laatste opdracht als topmember van Uit Pauline’s Keuken met de EAT ME avocado’s. De opdracht was een lunch salade te creëren. Ik vond het super leuk om aan de slag te gaan met de avocado’s en heb van alle gerechten genoten!
Voor de lunchsalade combineerde ik de avocado met aardbeien en komkommer. Als ‘sla’ gebruikte ik verse spinazie en ik voegde kikkererwten toe als proteïne. Ik kruidde de kikkererwten met honing en mosterd zodat ze erg smaakvol worden. Verder voegde ik nog wat pompoenpitten toe voor een extra crunch.
Ik ben benieuwd hoe jij je salades graag eet, maar dit is wel een van mijn favoriete!
Avocado salade
Course: Lunch4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
- Salade
1/3 avocado
150 gr aardbeien
Spinazie
1/3 komkommer
1 el pompoenpitten
rucola
- Kikkererwten
Mini blikje kikkererwten (65 gr)
Zout/peper
1/2 el honing
25 ml water
1/2 tl mosterd
- Dressing
1/2 el balsamicoazijn
1/4 tl tijm
Bereidingswijze
- Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken
- Snijd de avocado, komkommer en aardbeien in stukjes
- Meng de kikkererwten met zout en peper
- Verhit een el (olijf)olie in een koekenpan en bak de kikkererwten knapperig in ongeveer 5 minuten
- Voeg de honing, water en mosterd toe en laat dit zachtjes indikken samen met de kikkererwten
- Meng de balsamicoazijn met de tijm en roer dit door de gesneden groente
- Verdeel de rucola over een bord, schep hier de groente en kikkererwten op en schenk de dressing hier overheen
- Hussel alles goed door elkaar
P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze salade vind. Mocht je de salade gaan maken laat je mij dan het eindresultaat zien? Dit kan door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.