Chocolade banana pancakes

Pancakes gemaakt van banaan, chocolade en havermout

Banaan en chocolade combineert echt super. De smaak combinatie is echt top en ik wou van deze smaak combinatie pancakes maken.

Ik vind ze echt top gelukt! De pancakes zijn smeuïg, zoet, vol van smaak en erg makkelijk te maken. Je stopt gewoon alle ingrediënten in de blender en gaan met die banaan. Daarna bak je ze in een pan, serveert ze met wat extra yoghurt, vers fruit, granola en pindakaas…! Geen bakje yoghurt kan daar tegenop!

Chocolade banana pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Pancakes
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • 40 gr (glutenvrije) havermout

  • 1 banaan

  • 50 gr kokosyoghurt/kwark

  • 1 el cacao poeder

  • 1 tl honing

  • 1 tl bakpoeder

  • Toppings
  • Chocolade

  • Kokosyoghurt

  • Pindakaas

  • Kersen

Bereidingswijze

  • Snijd de banaan in stukken
  • Stop dit met de havermout, kwark, kruiden en bakpoeder in een keukenmachine of blender en maak er een gepureerd beslag van
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur met een klontje boter/kokosolie
  • Schep een lepel van het beslag in de pan en bak de pancake in 2 a 3 minuten goudbruin
  • Draai de pancake om als de buitenrand iets bruin kleurt en er allemaal bubbeltjes aan de bovenkant ontstaan en bak de onderkant dan nog ongeveer 1 minuut
  • Ga zo door tot al je beslag op is (ik bakte er 6 kleine pancakes van)
  • Serveer met kokosyoghurt, granola, vers fruit als kersen of aardbeien en pindakaas en stukjes chocolade

Notities

  • Je kunt de pancakes heel goed bewaren in de koelkast en zelfs in de vriezer. In de koelkast blijven ze 2 dagen lekker en in de vriezer kun je ze tot 3 maanden bewaren

P.s. ga jij deze pancakes maken? Laat je mij dan het resultaat zien door mij te taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *