Chocolade banana pancakes

Chocolade banana pancakes

Glutenvrije en vegan chocolade banana pancakes. Een makkelijk pancake recept uit de blender die zo gemaakt is!

Makkelijke pancakes om uitgebreid van te genieten.

Glutenvrije en vegan chocolade banana pancakes uit de blender. Dit is een makkelijk pancake recept waarbij de pancakes zo op tafel staan. Een heerlijke en voedzame banaan en havermout start van je dag!

Deze pancakes zijn weer een nieuwe favoriete van mij. Het recept is super simpel en zonder veel moeite staat deze heerlijke stapel ook bij jou op tafel. Het fijne aan dit recept is dat je alle ingrediënten in de blender doet en daarna er pancakes van bakt. Geen gedoe met allemaal soorten meel kopen, een banaan prakken en ga zo maar door. Dit is dus echt een recept voor op de rustige zondag morgen!

Chocolade banana pancakes

Het fijne aan dit pancake recept vind ik dat dit ook een echt voedzaam ontbijt is. Havermout is goed voor je en zorgt ervoor dat je een lange tijd verzadigd bent. Verder is de banaan een heerlijke zoetmaker waardoor je nog maar weinig zoetmiddel nodig hebt. Ook zijn de pancakes glutenvrij en vegan! Dat vegan vind ik erg handig, want ik heb vaak geen eieren in huis.

De cacao poeder zorgt ervoor dat de pancakes lekker gaan smaken naar chocolade. Je kunt er ook nog wat stukjes pure chocolade in stoppen voor als je een echte chocolade ervaring wilt! Na het bakken kun je de pancakes serveren met wat jij maar lekker vind. Ik vind kwark vaak erg lekker, samen met wat maple syrup en rood fruit. Hier gebruikte ik kersen en dat vind ik echt een top combi!

Probeer deze makkelijke stapel pannenkoeken zelf uit en geniet er van!

Chocolade banana pancakes

Chocolade banana pancakes

Glutenvrije en vegan chocolade banana pancakes. Een makkelijk pancake recept uit de blender die zo gemaakt is!
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 15 min
Gang brunch, Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

  • 40 gram (glutenvrije)havermout
  • 1 banaan rijp
  • 50 gram (kokos/plantaardige)yoghurt
  • 1 el cacao poeder
  • 1 tl maply syrup of naar smaak
  • 1 tl bakpoeder

Instructies
 

  • Pel de banaan en stop alle ingrediënten in een blender. Pureer het beslag net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
  • Verwarm een goede anti aanbak koekenpan op middelhoog vuur en voeg een hoopje beslag in de pan. Bak de pancake net zo lang tot er allemaal bubbeltjes ontstaan aan de bovenkant van de pancake en de spatel makkelijk onder de pancake gaat. Draai de pancake dan om en bak hem nog voor 1 minuut aan deze kant.
  • Ga zo door tot al je beslag op is.
  • Serveer je pancakes met jouw favoriete toppings en geniet ervan!
Trefwoord banaan, blender, brunch, chocolade, glutenvrij, havermout, kersen, lactose vrij, ontbijt, pancakes, pannekoeken, vegan

P.s. ga jij deze pancakes maken? Laat je mij dan het resultaat zien door mij te taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. Vind ik leuk om te zien! En kijk ook zeker eens hier naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar dit recept voor pancakes ook op Pinterst!
Chocolade banana pancakes

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept