Courgette soep

Courgette soep

Groene soep gemaakt van courgette en op smaak gebracht met pesto. Een makkelijke en frisse soep met veel smaak en karakter!

Makkelijk soepje dat zo klaar is

Groene soep gemaakt van courgette en op smaak gebracht met pesto. Een makkelijke en frisse soep met veel smaak en karakter die snel klaar is. De kleur is mooi groen en soep is super gezond!

Een soepje is zo makkelijk om even snel te maken. Je snijd en bakt wat groente, voegt kruiden en bouillon toe, laat het even pruttelen, pureert het hele geheel en klaar ben je!  

Mijn twee favoriete soepen van dit moment zijn tomatensoep en courgettesoep. Vandaag deel ik met jullie mijn courgettesoep. Soep is lekker makkelijk om te maken, ook goed vooraf te maken (wordt de smaak vaak nog beter van) en is heel makkelijk in te vriezen. Kortom een goed gerecht voor als je een drukke week op stage/werk/school hebt of bijvoorbeeld vrienden/familie op bezoek krijgt.  

Homemade Courgette soep met geitenkaas

Naar mijn weten zijn de meningen over courgettesoep verdeeld. Sommige vinden het heel erg lekker terwijl andere het helemaal niets vinden. Menig maal heb ik ook een flauwe courgettesoep voorgeschoteld gekregen en daar werd ik nou niet echt warm van. Dit gebeurt heel snel omdat er aan courgette niet zo heel veel smaak zit. Mijn geheime ingrediënt om courgettesoep niet flauw en smakeloos te krijgen is….PESTO!  

Pesto geeft jou soep zoveel extra smaak en zorgt voor zoveel meer pit dat de soep goed proeft. Ik vind deze soep erg lekker en maakt hem dan ook graag klaar! Serveer er een lekker broodje bij, gebakken champignons, doe er wat (glutenvrije)pasta doorheen en bestrooi met geitenkaas en verse peterselie.

Courgette soep

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner
Servings

2

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

25

minutes

Ingrediënten

  • 1 grote courgette

  • 1 stengel bleekselderij

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 groente bouillonblokje

  • 1 el gedroogde tijm

  • 500 ml water

  • 1 a 2 el pesto

  • zout/peper/chilipeper

  • 1 el olie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook en snijd de courgette en bleekselderij in blokjes
  • Verhit de olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook glazig
  • Voeg de courgette toe en roerbak dit voor 2 minuten voordat je de bleekselderij toevoegt en nog 5 minuten mee bakt
  • Voeg het bouillonblokje en de tijm toe en roert dit goed door de groente
  • Schenk een halve liter water toe en breng dit zachtjes aan de kook
  • Laat het geheel voor een minuut of 10 doorkoken
  • Pureer de soep tot een egale massa (ik houd ervan als er soms nog een klein stukje groente terug te vinden is in de soep)
  • Verwarm de soep opnieuw en voeg de pesto, zout/peper/chilipeper naar smaak toe en kook de soep nog vijf minuten

Notities

  • Serveer de soep met vers gebakken stokbrood en kruidenboter!

P.s. als je deze soep gemaakt heb vind ik dit leuk om te weten! Laat je een reactie achter hieronder of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking? Vind ik super leuk! En kijk eens hier voor al mijn soep recepten.

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*