Courgette soep

Groene soep

Een soepje is zo makkelijk om even snel te maken. Je snijd en bakt wat groente, voegt kruiden en bouillon toe, laat het even pruttelen, pureert het en klaar ben je!  

Mijn twee favoriete soepen van dit moment zijn tomatensoep en courgettesoep. Vandaag deel ik met jullie mijn courgettesoep. Soep is lekker makkelijk om te maken, ook goed vooraf te maken (wordt de smaak vaak beter van) en nog is heel makkelijk in te vriezen. Kortom een goed gerecht voor als je een drukke week op stage/werk/school hebt of bijvoorbeeld vrienden/familie op bezoek krijgt.  

Naar mijn weten zijn de meningen over courgettesoep verdeeld. Sommige vinden het heel erg lekker terwijl andere weer helemaal niet. Menig maal heb ik ook een flauwe courgettesoep voorgeschoteld gekregen. Dit gebeurt heel snel omdat er aan courgette niet veel smaak zit. Mijn geheime ingrediënt om courgettesoep niet flauw te krijgen is….PESTO!  

Pesto geeft jou soep zoveel extra smaak en zorgt voor zoveel meer pit dat de soep altijd goed proeft. Ik vind deze soep erg lekker en maakt hem dan ook graag klaar!  

De ingrediënten zijn gericht op soep voor 2 personen als je er nog stokbrood of iets in die trant bij serveert. Mocht je nou meer soep willen maken verdubbel of verdriedubbel dan gewoon het recept! Ik deel dit recept alleen maar op de hoeveelheid die ik op of kwijt kan in mijn studentenkamer met mijn studentenleven…

Courgette soep

Recipe by lislovescooking
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 1 grote courgette

  • 1 stengel bleekselderij

  • 1 ui

  • 2 tenen knoflook

  • 1 groente bouillonblokje

  • 1 el gedroogde tijm

  • 500 ml water

  • 1 a 2 el pesto

  • zout/peper/chilipeper

  • 1 el olie

Bereidingswijze

  • Snipper de ui en knoflook
  • Snijd de courgette en bleekselderij in blokjes
  • Verhit de el olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook lichtbruin
  • Voeg de courgette toe en roerbak dit voor 2 minuten
  • Voeg dan de bleekselderij toe en roerbak dit nog voor 5 minuten mee
  • Nu voeg je het bouillonblokje en de tijm toe en roert dit goed door de groente
  • Voeg nu een halve liter water toe en breng dit zachtjes aan de kook
  • Laat voor een minuut of 10 koken
  • Na het koken pureer je de soep tot een soort van egale massa (ik houd ervan als er soms nog een klein stukje groente terug te vinden is in de soep)
  • Verwarm de soep opnieuw en voeg de pesto, zout/peper/chilipeper naar smaak toe en kook nog voor vijf minuten het geheel

Notities

  • Serveer de soep met vers gebakken stokbrood en kruidenboter!

P.s. als je deze soep gemaakt heb vind ik dit leuk om te weten! Laat je een reactie achter hieronder of tag mij op facebook of instagram of gebruik #lislovescooking? Leuke foto’s en commentaar plaats ik in mijn verhaal!  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *