Glutenvrije chocochip koekjes

Chocolade koekjes van boekweitmeel

Vandaag deel ik een simpel maar lekker recept voor KOEKJES  

Al een paar weken lang bak ik alle koekjes op stage. Ik vind dit super leuk om te doen en het leert mij bakken. Je kunt zoveel verschillende koekjes maken… Niet alleen kun je variëren in kruiden, suikers, fruit, nootjes, chocolade, glazuur, sprinkels, honing en ga zo maar door, maar je kunt ook variëren in de verschillende meelsoorten. 

De koekjes die ik op stage bak moeten voldoen aan een paar eisen:

1: de koekjes mogen niet te groot zijn 
2: de koekjes moeten een paar dagen goed blijven in een koektrommel 3: de koekjes moeten glutenvrij zijn  

Nu heb ik geen glutenallergie en was het voor mij daarom in het begin best zoeken naar het beste meel. Uiteindelijk heb ik gekozen voor boekweitmeel omdat de smaak mij het meeste aanstond.  Deze koekjes zijn ook gemaakt met kokosolie in plaats van boter. De enige reden waarom ik dat gedaan heb was omdat ik ook daarmee aan het experimenteren was!

Tip van mij: houd de koekjes goed in de gaten als ze in de oven zitten. Mijn oven is heel oud en daarom niet meer zo sterk in temperatuur. Soms duurt het bij mij wel 20 minuten voordat ze helemaal gaar zijn… Dit kan bij jou verschillen en daarom is het verstandig om de koekjes goed in de gaten te houden.  

Glutenvrije chocochip koekjes

Recipe by lislovescookingCourse: Koekjes
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

 • 150 gr boekweitmeel

 • 55 gr kokosolie

 • 1 ei

 • 90 gr (riet)suiker

 • 1 zakje vanille suiker

 • 1/2 tl bakpoeder

 • 50 gr chocolade

 • snufje zout

Bereidingswijze

 • Zorg ervoor dat je kokosolie net niet helemaal vloeibaar is door de olie te smelten in de magnetron
 • Meng de bijna gesmolten kokosolie met je boekweitmeel, het ei, de suiker en het bakpoeder tot een glad mengsel
 • Schep de chocolade door het beslag
 • Dek je mengkom af met het vershoudfolie en zet je beslag voor 1 uur in de koelkast
 • Verwarm de oven voor op 180 graden
 • Bekleed een bakplaat met bakpapier
 • Maak balletjes van je koekjesbeslag en druk deze balletjes plat
 • Bak de balletjes ca. 15 minuten gaar en knapperig in de oven. Je kunt zien wanneer ze klaar zijn als de randjes een goudbruin beginnen te kleuren
 • Laat je koekjes afkoelen buiten de oven en het liefst op een rooster

Notities

 • De koekjes blijven ongeveer 5 dagen lekker in een goed afgesloten koektrommel

P.s. Ik hoor graag wat je van de koekjes vind. Mocht je ze gebakken hebben vind ik dat leuk om te horen. Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik de #lislovescookies

7 Comments

 1. Ik ben glutenvrij en heb dit recept al een paar keer vaker gebruikt en variatie in het recept geprobeerd met hagelslag, vlokken en ook met cacaopoeder. En elke keer zijn ze overheerlijk. Top recept

 2. Hoeveel koekjes maak je hier ongeveer mee?

 3. Annelien Vermeersch

  Waarom moet de kokosolie “net niet helemaal” gestold zijn?

 4. Oeps, sorry! Het is 180 graden!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*