Groente in je ontbijt

Groente in je ontbijt

Groente in je ontbijt kan gewoon! Het is een makkelijke manier om gelijk al heel veel vitamines binnen te krijgen.

Het klinkt misschien gek maar probeer het eens!

De dag starten met groente in je ontbijt is lekker, voedzaam en gezond. Door bij je ontbijt al te beginnen met wat veggies krijg je op een makkelijke manier alvast wat groente binnen. Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar ik kan je verzekeren dat je de groentes bijna niet meer proeft!

In Nederland wordt aangeraden 250 gram groente op een dag te eten. Zelf vind ik dit veel te weinig en probeer ik elke dag tussen de 500 en 800 gram groente binnen te krijgen. In groente zitten veel vitamines, vezels, mineralen en relatief weinig calorieën. Dus hoe meer groentes je eet hoe meer goede stoffen je ook binnen krijgt!

Je kunt met groente alle kanten op. Je kunt het bakken, grillen, roosteren, in de oven doen, rijst van maken maar ook door je yoghurt doen. Dit vind ik zelf de makkelijkste manier om in de ochtend al wat groente binnen te krijgen. Vooral wortel, bloemkool en courgette is hiervoor ideaal. Dit zijn groentes met een vrij neutrale smaak en hierdoor niet overheersend.

Maar je kunt ook heel goed bakken met groente. Roer bijvoorbeeld wat wortel door je (glutenvrije) bananenbrood beslag of juist een rode biet! Groentes als biet en wortel zijn zoet van zichzelf en geven ook een zoete smaak aan baksels.

Probeer de groente in je ontbijt hype eens uit! Ik zelf ben echt fan en start nu ongeveer drie a vier dagen per week met groente in mijn ontbijt. Ik ben nog lang niet klaar met experimenteren, want er zijn nog zoveel mogelijkheden! Koekjes met groente, muffins, kwarktaartje of misschien juist een zoete groente spread voor op brood…

Ik ga nog lekker experimenteren en ik hoop dat ik jou gemotiveerd heb om eens wat extra groente toe te voegen aan je kickstart van de dag!

P.s. vergeet mij niet te taggen als je een lekker ontbijtje hebt gemaakt! Vind ik namelijk super om te zien. Je kunt hieronder een reactie achterlaten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. 

Bewaar deze blog op je Pinterest account!

Groente in je ontbijt

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*