Hartige pancakes

Pancakes gevuld met vijgen en geitenkaas

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe lunch receptjes. Een boterham met kaas meenemen zit er voor mij meestal niet in. Niet omdat ik het niet mag ofzo, maar meer omdat ik het niet (meer) lekker vind.

Bijna nooit eet ik meer brood. Wel nog is (afbak)broodjes of een tosti, maar een boterham mee naar stage of werk vind ik toch minder. Geef mij maar een zelfgemaakte salade, lunchtaartje of in dit geval hartige pancakes.

De pancakes zijn gevuld met gedroogde vijgen en geitenkaas. Dit vind ik echt een topcombi. Ik heb met deze combi ook al dit lunchtaartje online staan. Maar de pancakes zijn net zo lekker en makkelijk te maken.

Ik zeg niet meer ontbijten met pancakes maar lunchen!

Hartige pancakes

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediƫnten

  • 40 gr boekweitmeel*

  • 40 gr (magere)kwark

  • 1 ei

  • 1 tl bakpoeder

  • 50 ml melk

  • 15 gr geitenkaas

  • 2 gedroogde vijgen

  • 1/2 tl gedroogde basilicum

  • 1/2 tl honing

Bereidingswijze

  • Meng de kwark met het ei en de melk tot een egale massa
  • Mix hier het meel en het bakpoeder doorheen totdat je geen klontjes meer hebt
  • Verbrokkel de geitenkaas in kleine stukjes
  • Snijd de gedroogde vijgen in kleine stukjes
  • Roer de geitenkaas, vijgen, honing en basilicum door het beslag en proef of je beslag zoet genoeg is
  • Verhit een beetje boter in een koekenpan en schep een hoopje beslag in de pan
  • Bak de pancake voor 2 a 3 minuten voordat je hem voorzichtig omdraait en nog ongeveer 1 minuut bakt aan de andere kant
  • Ga zo door tot al je beslag op is
  • Serveer de pancakes met verse vijgen, meer geitenkaas, verse basilicum en honing

Notities

  • Je kunt deze pancakes ook goed invriezen voor later
  • De pancakes blijven ongeveer 3 dagen lekker in de koelkast in een afgesloten bakje
  • *Niet glutenvrij? Dan kun je de boekweitmeel ook vervangen voor speltmeel.

P.s. als je deze pancakes gemaakt heb laat je mij dit dan weten? Dit kan hieronder of via Facebook en Instagram. Tag mij of gebruik #lislovescooking

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *