Havermout rawnola met chocolade

Havermout rawnola met chocolade

Snelle, glutenvrije havermout rawnola met chocolade om je dag mee te starten! Een makkelijk recept met havermout, dadels en chocolade.

Granola op een hele andere manier!

Start je dag met havermout rawnola met kleine stukjes chocolade. Dit recept is makkelijk te maken, glutenvrij, suiker vrij en zelfs vegan. Een echte power start van je dag!

Maak jij wel eens rawnola? Rawnola is eigenlijk rauwe granola. Je bakt het namelijk niet! Maar door glutenvrije havermout te kneden door zachte medjoul dadels krijg je mooie stukjes die lijken op granola. Eigenlijk is het een hele snelle manier van granola te maken. Want naast alles goed door elkaar kneden doe je verder niks.

Havermout rawnola met chocolade

In dit recept gebruik ik medjoul dadels. Deze zijn zacht van stuk en heerlijk zoet. Hierdoor hoef ik geen extra suiker toe te voegen. Ik deed daarna nog cacao nibs en maca poeder door het recept. Hierdoor krijgt de rawnola een lekkere chocolade bite en een beetje de smaak van caramel op een gezonde manier. Maca poeder smaakt namelijk een beetje naar caramel maar is ook heel gezond voor je, het zit vol goede voedingsstoffen!

Zelf serveerde ik de rawnola nog met wat mokka boontjes om mijn ontbijtje helemaal af te maken. Maar je kunt er natuurlijk ook nog wat nootjes doorheen doen of gewoon wat extra chocolade. Maak de rawnola vooral zo lekker als jij hem wilt! Serveer er een lekkere kom yoghurt bij met vers fruit en je ontbijt is al klaar. Makkelijk, snel en helemaal gezond!

Havermout rawnola met chocolade

Havermout rawnola met chocolade

Snelle, glutenvrije havermout rawnola met chocolade om je dag mee te starten! Een makkelijk recept met havermout, dadels en chocolade.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Ontbijt
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 50 gram (glutenvrije)havermout
  • 3 medjoul dadels
  • 1 el cacao nibs
  • 15 gram bruine amandelen
  • 1 a 1 1/2 tl maca poeder
  • 1 a 2 el (amandel)melk
  • snufje zeezout
  • optioneel: mokka boontjes, meer nootjes of chocolade stukjes

Instructies
 

  • Als de dadels niet zo zacht zijn week ze dan nog even in wat heet water tot ze zachter zijn en je ze kunt kneden. Ontdoe de dadels dan van zijn pit en hak de amandelen grof.
  • Kneed de dadels, havermout en maca poeder door elkaar tot je een kruimelig deeg hebt. Dit kan met de hand of met een keukenmachine.
  • Voeg dan beetje bij beetje de melk toe en kneed door elkaar. Kijk alleen uit dat je rawnola niet te nat wordt.
  • Kneed als laatste de gehakte amandelen en cacao nibs door de rawnola en serveer met wat yoghurt en vers fruit.
Trefwoord chocolade, dadels, havermout, ontbijt

P.s. ik ben benieuwd of jij dit ontbijtje of juist deze cookie dough balls met dadels of een echte granola van mijn blog gaat maken. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Bewaar dit recept op je Pinterest borden om hem niet te vergeten!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*