Jam en chocolade pancakes

Jam en chocolade pancakes

Makkelijke en glutenvrije jam en chocolade pancakes! Deze stapel pannenkoekjes zorgen voor een echt ontbijt feestje in de ochtend.

Breakfast party!

Deze jam en chocolade pancakes zijn het perfecte ontbijt! Dat ik gek ben op pannenkoeken is denk ik niet meer te ontkennen. Ik heb al zoveel pancake recepten op mijn blog staan. Maar ik had nog geen pancakes met jam door het beslag en ik vond dat daar verandering in moest komen. Dus ging ik aan de slag en rolde deze stapel uit mijn koekenpan.

De jam in het beslag zorgt ervoor dat de pancakes zoeter worden. Zelf vond ik de jam niet overheersend maar zorgde het voor een fris accent in de pancakes. Ik ging voor rode vruchten jam, maar frambozenjam of aardbeieinjam zal het ook goed doen. De chocolade stukjes combineren daarnaast heel mooi met de jam en geven de pannenkoeken ook een lekkere bite. Verder zijn de pancakes makkelijk te maken en glutenvrij. Vervang je de chocolade voor plantaarde chocolade en je ontbijt is zelfs vegan!

Jam en chocolade pancakes

Wanneer je de pancakes gemaakt hebt raad ik ze aan om ze te serveren met wat extra chocolade en een klodder jam. Dan weet je zeker dat je de smaakcombinatie echt goed proeft! Wat vers rood fruit en banaan erbij, nog wat zaadjes en pitten eroverheen strooien en jouw ontbijt is klaar. Ik weet zeker dat je deze stapel snel op hebt en nog veel vaker gaat maken!

Ben je er klaar voor om te gaan bakken? Ikke wel!

Jam en chocolade pancakes

Jam en chocolade pancakes

Makkelijke en glutenvrije jam en chocolade pancakes! Deze stapel pannenkoekjes zorgen voor een echt ontbijt feestje in de ochtend.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Ontbijt
Porties 1 persoon

Ingrediënten
  

 • 40 gram (glutenvrij)havermeel/boekweitmeel
 • 50 gram (haver)melk
 • 50 gram (plantaardige)kwark
 • 1 el rode vruchten jam*
 • 1 el (plantaardige)pure chocolade
 • snufje zout
 • 1 tl bakpoeder
 • 1/2 el appelazijn
 • 1 tl suiker optioneel

Instructies
 

 • Roer de kwark met de jam en de melk tot een glad beslag.
 • Voeg hier het meel en het zout aan toe en roer net zo lang tot je geen klontjes meer hebt.
 • Meng de appelazijn en het bakpoeder door elkaar tot een schuimig mengsel en spatel die als laatste samen met de chocolade stukjes door het beslag.
 • Verhit een koekenpan zonder olie of boter op hoog vuur totdat de pan goed heet is. Draai het vuur dan naar middelhoog en schep een hoopje beslag in de pan. Bak de pancake aan deze kant totdat er aan de bovenkant bubbeltjes ontstaan en je spatel gemakkelijk onder de pancake gaat. Draai de pancake dan om en bak deze nog voor een minuut.
 • Ga zo door totdat al je beslag op is.
 • Serveer je pancakes met jam en chocolade stukjes, vers fruit en wat zaden en pitten.
 • Eet smakelijk!
 • Variatie tip: je kunt ook de jam uit het beslag weglaten en deze erover heen swirlen als je je beslag in de pan schept.

Notities

*Ik gebruikte in dit recept de rode vruchten jam met agave syrup van Pit&Pit. Dit was voor een samenwerking, maar ik vind de jam ook erg lekker!
Trefwoord brunch, chocolade, jam, ontbijt, pancakes, pannenkoeken, pit & pit

P.s. Ik ben benieuwd wat jij van deze pancakes vindt. Laat je mij dit weten? Vind ik super om te zien en horen. Je kunt hieronder een reactie achter laten of tag mij op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. En kijk eens hier naar al mijn ontbijt recepten.

Bewaar deze stapel pancakes ook op Pinterest!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept
*