Klein glutenvrij cakeje met een fruit vulling naar keuze en kwarktaart toplaag gekleurd met natuurlijk kleur poeder in vrolijke
Glutenvrije ontbijt cakejes die natuurlijk gekleurd zijn met spirulina poeder en gezoet met blauwe bessen
Kleine glutenvrije blauwe cakejes met een fruit kwarktaart toplaag van spirulina poeder. Spirulina kleurt alles blauw en ik ben gek op blauw… Alle kleine details in mijn huis hebben de kleur van blauw en toen ik erachter kwam dat je blauwe kleurstof kan kopen was ik verkocht!
Deze kleurstoffen die ik gebruik zijn vrij van E-nummers en chemische stofjes! Hierdoor zier je taartje er vrolijk uit maar is nog steeds gezond om mee te ontbijten.
Ik roerde het blauwe poeder door kokosyoghurt zodat je een prachtig effect krijgt. De cakjes zijn zoet, luchtig en smaken naar kaneel, daarboven op zit een blauwe bessen laag die weer voor een fris en zoet effect zorgt!
Een creatie waar ik heel blij mee ben en zeker vaker ga maken!
Nog zoveel ideeen heb ik om uit te werken met de kleurstof poeders. Ik vind het zo’n leuk effect en het geeft je taartje een veel spectaculairder effect! Creatief bezig zijn met eten vind ik het aller leukste wat er is en zo kan ik nog meer losgaan…
Als jij nog ideeen of suggesties hebt hoor ik het graag en vind ik dat heel leuk! Ik maak graag de lekkerste dingen en kan jou hulp hier altijd goed bij gebruiken!
Maar voor nu staat het recept van deze cakjes hieronder uitgewerkt! 🙂
Kwarktaart cakeje
Course: Ontbijt, Zoet4
servings30
minutes40
minutes4 muffin vormpjes of 1 springvorm van 12 cm
Ingrediënten
- Cakeje
30 gr boekweitmeel
2 el ongezoete appelmoes
1 tl kaneel
5 gr sukrin gold *
1 tl bakpoeder
- Blauwe bessen laag
75 gr (diepvries) blauwe bessen
1 blaadje gelatine
1 tl sukrin gold
- Kwarklaag
100 gr kokosyoghurt
1 blaadje gelatine
1/2 el kleurstof poeder
* 5 gr kokosbloemsuiker of bruine suiker kan ook
** dit is niet noodzakelijk, je taartjes zullen dan wit zijn. Je kunt ook wat blauwe bessen sap gebruiken alleen je taartjes zullen er dan anders uitzien.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet, als het nodig is, je vormpjes in
- Meng alle ingredienten voor de bodem tot een plakkering beslag en verdeel dit over de springvorm of vier vormpjes, met een natte spatel of vingers strijk je het beslag glad
- Bak de cakejes voor 12 minuten in de oven en laat ze buiten de koelkast volledig afkoelen voordat je verder gaat
- Bereid het blaadje gelatine volgens de verpakking
- Prak de blauwe bessen fijn en meng deze met de klaargemaakte gelatine
- Verdeel de blauwe bessen over de cakejes en zet ze voor minimaal een uur in de koelkast voordat je verder gaat
- Bereid het andere blaadje gelatine voor volgens de verpakking
- Meng de klaargemaakte gelatine met de kokosyoghurt en het spirulina poeder (roer niet helemaal door voor het marble effect)
- Verdeel dit over de bodem en zet nog twee uur in de koelkast
- Versier de taartjes met wat jij lekker vind!
P.s. ik ben benieuwd of jij deze taartjes of een van mijn andere ontbijttaartje ook gaat maken en dan vooral hoe ze er bij jou uitzien en of je ze lekker vond. Laat je mij dit weten? Vind ik leuk! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.