Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood die zowel hartig al zoet lekker is! Een brood op basis van kwark, eieren en meel wat niet hoeft te rijzen.

Een snel brood om te maken!

Dit is een makkelijk glutenvrij kwarkbrood die niet hoeft te rijzen en snel klaar is. Het brood is zowel hartig als zoet te maken en erg lekker als lunch, ontbijt of tussendoortje. Beleg een sneetje met wat hummus, een goede lik pindakaas of een plak oude kaas en klaar is je maaltijd!

Ik ben gek op bakken en stiekem ook wel erg gek op brood. Maar dit brood is niet helemaal een ‘gewoon’ brood, nee dit brood is een kwarkbrood. De basis ingrediënten van dit brood zijn eieren, (lactose vrije)kwark en glutenvrij meel. Je brood zal dan ook meer op een cake lijken en de structuur heeft ook meer iets weg van een stevige cake. Maar je kan dit brood wel gewoon beleggen met jouw favoriete beleg, mealpreppen en invriezen!

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Je kunt dit brood zowel hartig als zoet maken. Voeg wat gedroogde kruiden toe aan het beslag en je brood krijgt een hartige ondertoon. Dan is het brood erg lekker met wat kaas, hummus of pesto. Maar je kunt ook wat kaneel en honing toevoegen en zo wordt je brood wat zoeter. Zelf lijkt die mij dan erg lekker met wat pindakaas, jam of hagelslag! Zo is dit brood multifunctioneel inzetbaar.

Het maken van dit brood is erg simpel. Eigenlijk bak je gewoon een cake! Eieren en kwark losroeren, meel er doorheen scheppen, beetje bakpoeder toevoegen samen met de kruiden. het beslag in het cakeblik gieten en bakken maar. Daarna even laten afkoelen en dan kan je het brood aansnijden.

Ik ben benieuwd of jij een hartig of zoet kwarkbrood gaat maken en vooral wat je ervan vind. Op mijn blog vind je nog veel meer recepten voor gewoon brood, kwarkbrood, bananenbrood, enz. en die vind je hier!

Voor nu zeg ik veel bakplezier!

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Makkelijk glutenvrij kwarkbrood die zowel hartig al zoet lekker is! Een brood op basis van kwark, eieren en meel wat niet hoeft te rijzen.
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 45 min
Totale tijd 55 min
Gang Lunch, Ontbijt, Tussendoortje
Porties 12 plakjes

Ingrediënten
  

  • 100 gram (glutenvrij)havermeel
  • 150 gram sorghummeel
  • 3 eieren
  • 250 gram (plantaardige)kwark
  • 25 ml (amandel)melk
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el appelazijn
  • snufje zout
  • 1 tl gedroogde kruiden/kaneel/honing optioneel
  • 2 el (grove)havermoutvlokken/sasamzaad/maanzaad
  • 1/2 tl xanthaangom optioneel*

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in of bekleed met bakpapier.
  • Roer de havermeel, sorghummeel en de kruiden door elkaar.
  • Roer de eieren met de kwark en de melk los.
  • Meng de natte ingrediënten met de droge ingrediënten totdat je geen klontjes meer hebt.
  • Los het bakpoeder op in het appelazijn totdat je een schuimige vloeistof hebt. Roer deze samen met de optionele xanthaangom door het beslag.
  • Schep je beslag in het cakeblik en bestrooi met de havermoutvlokken/sesamzaadjes/maanzaad en bak je brood voor 45 minuten af in de oven.
  • Laat afkoelen voordat je dit brood aansnijdt.
  • Lekker met wat hummus, een plakje kaas met boter of een grote lik pindakaas!

Notities

*De xanthaangom is niet noodzakelijk, je brood wordt er alleen iets elastischer van.
Ik maakte dit recept in samenwerking met DeNotenshop, je vindt dit recept ook hier.
Trefwoord brood, DeNotenshop, glutenvrij, havermeel, kwarkbrood, lactose vrij, lunch, mealprep, ontbijt, samenwerking, sorgum meel

P.s. ik ben benieuwd of jij dit brood gaat bakken. Laat je mij dit weten? Vind ik super om te horen of zien. Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Maar je kunt hieronder ook een reactie achterlaten! En kijk hier eens naar al mijn lunch recepten.

Bewaar dit recept op Pinterest!
Makkelijk glutenvrij kwarkbrood

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Rating recept