Mexicaans omelet

Mexicaans omelet

Een goed gevuld omelet met komijnenkaas, maïs, tomaat en paprika, waardoor ditrecept een Mexicaans tintje heeft, heerlijk smaakt en koolhydraatarm is

Komijnenkaas, tomaat en ei combineren samen heerlijk in deze maaltijd die ideaal als lunch en ontbijt is

Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van ei… Als klein kind aten wij nooit gekookte of gebakken eieren. Ik heb het hierdoor nooit echt leren eten. Maar de laatste tijd ben ik het mijzelf een beetje gaan aanleren. En zo ontstond dit gevulde omelet met een Mexicaans tintje dat ook nog is koolhydraatarm is.

Af en toe een stukje gekookt ei, gebakken ei met flink wat kaas en kruiden en soms een stukje omelet. Nu bak ik wel vaak een ei of omelet maar die zijn dan niet voor mijzelf. Blijkbaar bak ik ze wel goed, dus dit recept was op goed vertrouwen!

Ik heb sinds kort een omelet maker en dat is echt een uitvinding. Geen gedoe meer met pannen en deksels of eieren die aanbakken. Je maakt gewoon een mengsel en giet dat in het vormpje. Net als een wafel eigenlijk!
En op deze manier lus ik wel ei!! Ik heb ook al wat andere ideeën voor deze machine. Want ik en wafels gaan slecht samen dus hier kan ik hetzelfde ingieten als in een wafelijzer, de uitkomst is alleen wat fluffier… Maar dat vind ik niet erg!

Nu moet ik niet te hard van stapel lopen en jullie het recept van dit omelet maar gewoon geven.

Mexicaans omelet

Recipe by lislovescookingCourse: Lunch, Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes

Omelet maker

Ingrediënten

  • 2 eieren

  • 20 ml (amandel)melk

  • 50 gr konijnen kaas *

  • 3 cherry tomaatjes

  • 1/3 rode paprika

  • 1 el maïs

  • 1/2 tl spice it up **

  • 1/2 tl gedroogde peterselie

  • zout/peper

  • Optioneel: jalapeno peper uit pot

    * gewonen kaas met eventueel een 1/2 tl komijnpoeder kan ook
    ** paprikapoeder en chilipoeder smaakt ook lekker

Bereidingswijze

  • Verwarm de omeletmaker of doe een scheutje olie in een koekenpan en laat die rustig opwarmen
  • Snijd de paprika en tomaat in hele kleine stukjes
  • Kluts de eieren los met de melk en kruiden
  • Roer de groente en kaas erdoorheen
  • Giet het mengsel in de machine of pan en bak de omelet in ongeveer 7 minuten gaar

Notities

  • Mocht je de omelet in de pan maken met dan goed op dat je vuur laag staat, de deksel op de pan past en heb geduld

P.s. ik ben benieuwd wat jij van deze omelet vind. Laat je mij jou creatie zien door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Of laat hieronder een berichtje achter. Vind ik leuk om te zien! En mocht je nog meer lunch inspiratie zoeken? Kijk dan eens hier!

Laat reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*