Mini cheesecakejes

Vanille cheesecakejes met frambozen

Wat vond ik het leuk om deze kleine cheesecakjes te bakken. Okee ik beken, toen ik deze cakejes maakte vond ik het helemaal niet zo leuk.. Ik gooide namelijk al het koekjesbeslag op de grond en kon toen mijn hele keuken gaan stofzuigen… Maar nadat ik de hele keuken had schoongemaakt kon ik er wel om lachen!

Al weken zag ik bij OhMyFoodness op instagram heerlijke cheesecakes voorbij komen. Na weken gekwijld te hebben vond ik het wel is tijd om zelf aan de slag te gaan met een echte cheesecake. Maar ik vond een hele cheesecake iets te groot dus besloot kleintjes te maken. Ik denk dat ik ongeveer elk recept heb gelezen op de website en heb toen zelf een poging gedaan.

De cakejes die ik ervan gebakken heb vond ik erg lekker gelukt. Je proeft de vanille goed en in elke cakeje zit een framboos verstopt die zorgt voor een klein zuurtje. Zodra je de bodem gaat eten moet je wel uitkijken dat je niet heel je huis onder kruimelt maar de smaak is heerlijk. Ik vond de cakejes een groot succes! Nu binnenkort maar is een echte grote cheesecake gaan maken..!

Mini cheesecakejes

Recipe by lislovescookingCourse: Toetje, Gebak
Servings

6

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

40

minutes

Ingrediënten

  • 75 gr maria koekjes

  • 50 gr boter

  • 15 gr poedersuiker

  • 100 gr monchou

  • 100 gr roomkaas

  • 1 ei

  • 1/2 el vanille aroma

  • 1 zakje vanille suiker

  • 1 tl citroensap

  • 6 (diepvries)frambozen

  • 6 tl frambozenjam

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Smelt de boter voorzichtig in een pannetje
  • Vermaal de koekjes in de keukenmachine tot kruimels
  • Meng de koekkruimels met de boter en de poedersuiker
  • Verdeel het koekjesbeslag over 6 vormpjes, druk het beslag goed aan en bak deze voor 15 minuten in de oven
  • Ondertussen roer je de monchou met de roomkaas tot een egale, dikke massa
  • Roer hier het ei, de vanille suiker en aroma en de citroensap doorheen
  • Haal de bodempjes uit de oven na het bakken en plaats een framboos op elke bodem
  • Verdeel het cheesecake beslag over de bodempjes
  • Decoreer je cakeje met een theelepel frambozenjam
  • Bak de cheesecakejes voor 25 minuten in de oven
  • Laat de cakejes volledig afkoelen in de oven, daarna nog even buiten de oven en tot slotte nog minimaal 4 uur in de koelkast

P.s.: heb je deze cheesecake muffins gemaakt? Dan ben ik erg nieuwsgierig naar jou mening. Laat je mij die weten hieronder in de reacties of tag mij op Facebook of Instagram #lislovescooking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *