Een klein kwarktaartje om de dag mee te beginnen
Hoe heerlijk is het om in de ochtend wakker te worden en een verfrissend en lekker taartje voor je neus te hebben staan…?
Ik wordt daar altijd heel blij van! Ontbijten met taart terwijl het nog is gezond en voedzaam is ook. Je kunt zo makkelijk zoveel variaties maken. Vanille kwark, gewone kwark, kwark met fruit smaak… En dat is alleen nog maar de kwarklaag, de bodem heeft minimaal net zoveel opties.
Dit keer ging ik voor een no-bake kwarktaartje. De bodem hoeft niet in de oven. Hierdoor hoef je alleen maar te wachten tot de gelatine is opgesteven en je bent klaar om te genieten van je taartje!
Mini kwarktaartje
Course: Ontbijt, Mini taartje4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
15 gr amandelmeel
15 gr gepofte rijst
1 tl honing
2 tl water
1 tl koek en speculaaskruiden
175 gr vanille kwark
2 blaadjes gelatine
Opti: 1 tl honing
Bereidingswijze
- Bekleed een sprigvormpje of bakje met bakpapier
- Meng de amandelmeel met de gepofte rijst, honing, kruiden en het water tot een plakkerig beslag
- Schep dit in je vormpje en druk goed aan op de bodem
- Maak de gelatine klaar volgens de verpakking
- Roer de gelatine door de kwark, en eventueel de honing, en schenk dit over je gepofte rijst bodem
- Zet je taartje voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven
- Serveer met vers gesneden fruit
Notities
- Dit taartje blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker in de koelkast
P.s. ik ben benieuwd of jij net zo dol op ontbijttaartjes bent als ik. Laat je mij jou creatie zien door mij te taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.