Mini rood fruit taartje

Mini rood fruit taartje

Een klein glutenvrij taartje met een cheesecake laag, fruit laag en een crumble topping. In combinatie en banaan is dit een lekker ontbijtje of taartje!

Mini crumble taartje met rood fruit en cheesecake

Hoe klinkt een klein glutenvrij taartje met een cheesecake laag, fruit laag en een crumble topping? Dit in combinatie met rood fruit en banaan is dit een lekker ontbijtje of als taartje!

Dit keer heb ik een mini taartje gemaakt op verzoek van mijn opa! Okee eigenlijk had die een grote taart besteld, maar ik maak nu nog een hele lunch erbij… Dus een mini taartje waarvan de helft als toetje en de andere helft mag hij mee naar huis nemen. Ik vind het een top idee en gelukkig mijn opa ook!

Het kleine taartje heeft alle drie mijn lievelings-dingen van een taart. Er zit fruit in, en geef mij taart dan moet er fruit in zitten. Het taartje heeft een cheesecake laag en dat is altijd een goed element. Op de bovenkant ligt een crumble topping die het taartje helemaal afmaakt!

Verwacht niet dat je dit taartje makkelijk kan aansnijden… Dit taartje zorgt voor een groot kruimel festijn, gelukkig zijn kruimels meestal de lekkerste onderdelen van een taart! Misschien moet ik een keer taart kruimels gaan maken net als stroopwafel kruimels.. Dit is echt een goed idee en ga ik snel opslaan!

Maar voordat ik te ver afdwaal…. Geniet van je taartje net zoals wij deden!

Mini rood fruit taartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, mini taartje
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

45

minutes

Dit is voor een taartje met een doorsneden van ca. 12 cm

Ingrediënten

  • 50 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 1 ei

  • 1 banaan

  • 1/2 el honing

  • 5 gr kokosrasp

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 tl koek en speculaaskruiden

    Vulling

  • 50 gr magere kwark/kokos yoghurt

  • 75 gr rood fruit

    Crumble

  • 15 gr havermout

  • 15 gr boekweitmeel/speltmeel

  • 5 gr kokosrasp

  • 1 tl boter

  • 1/2 el honing

Bereidingswijze

  • Bekleed de springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden
  • Begin met het maken van je crumble. Meng alle ingrediënten door elkaar en meng dit met je handen tot je allemaal kleine kruimeltjes hebt
  • Nu ga je het taartje maken. Prak de banaan fijn
  • Meng de banaan met de overige ingrediënten en roer hier een egaal beslag van
  • Schenk dit beslag in je springvorm
  • Schep voorzichtig de kwark op je beslag en smeer een klein beetje uit
  • Verdeel hier je fruit overheen (mocht je diepvries fruit gebruiken laat je fruit dan eerst goed ontdooien en dep een beetje droog, anders wordt je taartje te nat)
  • Verkruimel je crumble over het rode fruit
  • Bak je kleine taartje voor 45 minuten in de oven goudbruin en gaar
  • Laat je taartje nog 10 minuten afkoelen in de oven en nog 15 minuten buiten de oven voordat je je taartje aansnijd

P.s. ik ben benieuwd wat jij van dit taartje vind. Laat je mij dit weten? Dit kan in de reacties op hieronder of op Instagram of Facebook of gebruik de #lislovescooking. Vind ik leuk! En is heb nog veel meer kleine taartjes hier staan als je geïnteresseerd bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *