Monchou taart

Monchou taart

Glutenvrije monchou taart met een zelfgemaakte bodem, monchou vulling en kersenvlaai vulling on top. Een klassieke monchou taart in een glutenvrij jasje!

Monchou taart met chocolade

Een glutenvrije monchou taart met een zelfgemaakte, glutenvrije bodem, monchou en slagroom vulling en kersenvlaai vulling on top. Een klassieke taart in een glutenvrij jasje! Ik versierde de taart voor het extra feestelijke effect nog met chocolade. Deze taart zal jou niet teleurstellen!

Vandaag maakte ik weer een geliefde taart glutenvrij. De monchou taart is toch een taart die vaak bij feestjes op tafel staat. Deze taart is makkelijk te maken, zo klaar en met een groot succes ontvangen. De bodem is meestal gemaakt van bastogne koekjes. Ik maakte een bodem die smaakt naar bastogne maar toch glutenvrij is!

Glutenvrije monchou taart volgens een basis bakrecept

Door de bodem glutenvrij te maken maak je eigenlijk de hele taart zelf. Ik koos ervoor om de taart te maken van het glutenvrije tijgernotenmeel in combinatie met boekweitmeel. Dit zorgt voor een zoete en krokante bodem. De vulling maakte ik net als een echte monchou taart met monchou en slagroom. Een luchtig vulling met veel smaak! Bovenop leegde ik een blikje vlaaivulling. Dit maakt de taart echt af! Ik en iedereen die de taart proefde proefde niet dat die glutenvrij is.

Voor het extra feestelijke effect smolt ik nog wat chocolade bovenop. Chocolade, monchou, speculaas en kersen combineert echt super goed. Dit is een taart die met een groot plezier ontvangen wordt! Zoals gewoonlijk is dit weer een makkelijke taart om te maken maar wel een plezier om te eten!

Monchou taart

Recipe by lislovescookingCourse: Gebak
Servings

8

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

25

minutes

Springvorm van 18 cm

Ingrediënten

  • Bodem
  • 65 gr tijgernotenmeel of amandelmeel

  • 40 gr boekweit

  • 75 gr boter

  • 55 gr donker bruine suiker

  • Snufje zout

  • Speculaas kruiden

  • 1 el amandelmelk

  • Monchou laag
  • 250 gr slagroom

  • 2 zakjes klop-fix

  • 200 gr monchou

  • 1 zakje vanille suiker

  • Topping
  • Vlaai vulling

  • Chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in of bekleed deze met bakpapier
  • Breng de boter op kamertemperatuur en meng alle ingerediënten voor de bodem door elkaar tot een plakkerig deeg
  • Schep het deeg in de springvorm en druk deze goed aan op de bodem (dit gaat het makkelijkste met een natte lepel)
  • Bak de koek in 20 a 30 minuten knapperig en laat vervolgens helemaal afkoelen
  • Klop de slagroom met de suiker en de klopfix tot een stevige slagroom
  • Schep de moncou los en roer deze voorzichtig door de slagroom
  • Verdeel dit mengsel op de bodem en zet voor minimaal 2 uur terug in de koelkast
  • Top na de 2 uur het opgesteven monchou mengsel af de kersenvlaai en gesmolten chocolade

Notities

  • Bewaar de taart in de koelkast zodat die mooi opgesteven blijft

P.s. ga jij deze taart of een van mijn basis bakrecepten ook maken? Laat je dit mij dan weten? Vind ik super leuk om te zien! Je kunt hieronder een reactie achterlaten of mij taggen op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *