Kleine rabarber crumble gemaakt van glutenvrije havermout en honing, een zoete, krokante en zure smaakbeleving in een klein potje
Een zoete crumble met een zurige smaak
Het klinkt misschien wat raar: “een zoete crumble met een zurige smaak” maar zo is het wel… De crumble is zoet van de suiker en de honing, maar de smaak van rabarber blijft zurig. Alleen het is niet zuur zurig maar meer zoet zurig! Dus kortom kleine rabarber crumble gemaakt van glutenvrije havermout en honing die zorgt voor een zoete, krokante en zure smaakbeleving in een klein potje
Eigenlijk is het gewoon heel raar om dit te zeggen en het enige wat ik kan zeggen is dat je het gewoon moet proeven om te snappen wat ik bedoel!
Ik maakte drie kleine crumbles die lekker als toetje kunnen. Niet te groot, niet teveel maar perfect te combineren met wat kwark of ijs! Je kunt natuurlijk ook een grotere schaal maken of meer maar dat is helemaal aan jou…
Erg lekker vond ik deze creatie en hij is ook goedgekeurd door mijn moeder en zusjes. Ik had niet verwacht dat die rabarber lekker vonden, maar zolang je niet zegt wat ze krijgen proeven ze alles. En zo kan een smaak waar je niet van verwacht dat die lekker gaat zijn zomaar veel lekkerder zijn!
Genoeg gekletst van mijn kant, hieronder staat het recept omschreven zodat je het zelf kunt proberen!
Rabarber crumble
Course: dessert, zoet3
servings10
minutes30
minutes3 kleine ovenschaaltjes of 1 grotere
Ingrediënten
- Crumble
20 gr havermout
15 gr boekweitmeel
1/2 el kokosolie
1 tl koek en speculaas kruiden/pumpkin spice
1 tl kokosbloemsuiker
1 el water- Vulling
150 gr rabarber
20 gr rozijnen
1 tl water
1 el honing
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de ovenschaaltjes in
- Mix alle ingredienten voor de crumble met je handen tot een kruimelig deeg met grotere kruimels en zet aan de kant
- Snijd het uiteinde van de rabarber stengel en haal de draden van de rabarber
- Snijd de rabarber in stukjes
- Meng de rabarber met het water, de honing en de rozijnen
- Verdeel de rabarber over de schaaltjes en strooi daaroverheen het crumble deeg
- Zet de ovenschaaltjes in de oven en bak deze voor 30 minuten in de oven
- Laat ongeveer vijf minuten afkoelen buiten de oven voordat je je crumble opeet
Notities
- Lekker met wat (vanille)kwark, slagroomijs en honing
P.s. ik ben benieuwd of jij net zo van deze crumble geniet als ik dat deed. EnVertel of laat je mij zien wat je er van vond? Een reactie hieronder of een tag op Facebook of Instagram vind ik erg leuk om te zien! De #lislovescooking kan ook. En mocht je nou niet van rabarber houden heb ik ook nog een zomer crumble online staan!