Roodfruit taartje

Rood fruit kwarktaartje

Glutenvrij kwarktaartje op een bodem van gepofte rijst met een topping van rood fruit

Ontbijten met een taartje is echt top! Ik heb het al vaker gezegd en blij het ook nog wel even zeggen…

In de zomet vind ik het heerlijk om kwarktaart te eten. Een kwarktaart is fris, vaak fruitig en lekker luchtig. Het is geen zware maaltijd en smaakt heerlijk verkoelend en verfrissend in de ochtend of bij de koffie en thee!

Dit taartje is gemaakt met rood fruit wat zorgt voor een zomers gevoel. De bodem smaakt lekker chocoladerig en zoet tegelijk. Een top combinatie met de kwarklaag die ik kleurde met unicorn superfood Acai poeder. Dit zorgt voor een natuurlijke kleuring en daardoor ziet je taartje er nog vrolijker uit

Niet mogelijk om te maken, goed voor de mealprep, lekker bij de koffie/thee of als ontbijt…! Eigenlijk een taartje dat altijd kan!

Lees hieronder het recept…!

Rood fruit kwarktaartje

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt, Mini taartje
Servings

1

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediënten

  • Bodem
  • 10 gr gepofte rijst

  • 20 gr (glutenvrije) havermout

  • 1 1/2 tl honing

  • 1 tl kokosolie of boter

  • 1/8 tl vanille aroma

  • 1/2 tl Living’ la Vida Choca *

  • 2 tl water

  • Vulling
  • 100 gr kwark

  • 1/2 tl unicorn superfoods acai berry poeder

  • 100 gr (diepvries) rood fruit

  • 2 blaadjes gelatine

  • Blauwe bessen

  • Cacao nibs

    * geen choco loco? Gebruik dan cacao poeder, kokosbloemsuiker en kaneel

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een springvorm met bakpapier
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem met elkaar totdat je een plakkerig geheel hebt
  • Druk dit in het vormpje en bak je bodem in 12 minuten krokant
  • Laat goed uitharden en afkoelen voordat je verder gaat
  • Bereid 1 blaadje gelatine volgens de verpakking
  • Meng deze met de kwark en de unicorn poeder, proef of je het zoet genoeg vind en voeg anders nog wat honing toe
  • Schep dit mengsel op je bodem en zet afgedkt voor minimaal 1 uur in de koelkast
  • Bereid hierna het andere gelatine blaadje volgens de verpakking
  • Pureer het fruit en roer hier de opgeloste gelatine doorheen
  • Schenk dit over je kwarklaag en zet je taartje nog voor minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven

Notities

  • Het taartje blijft ongeveer 2 a 3 dagen lekker afgedekt in de koelkast

P.s. ga jij dit taartje ook maken? Dan vind ij het super leuk om jou creatie te zien! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *