Glutenvrije vanille crèpes die makkelijk zelf te maken zijn en heerlijk smaken met fruit en kwark als uitgebreid ontbijt!
Flensjes met de smaak van vanille
Glutenvrije vanille crêpes die binnen no-time te maken zijn en heerlijk smaken. Combineer de vanille crêpes met fruit en kwark als uitgebreid ontbijt! Ik heb van deze flensjes intens genoten en ze komen nog zeker vaker op tafel!
Het belangrijkste met het bakken van crèpes is dat je de pannenkoekjes dun genoeg maakt. Want als ze te dik zijn krijg je ze met geen mogelijkheid opgerold of opgevouwen. En dat vind ik nou juist het lekkere aan flensjes.. Dat je ze zo lekker kunt vullen met kwark, chocopasta, pindakaas, jam of wat jij ook maar lekker vind.
Doordat de flensjes naar vanille smaken kun je er heel veel smaakjes bij combineren. Ik ging dan wel voor pindakaas en appel maar honing en nectarine of aardbeien en chocolade lijkt mij ook heerlijk!
Van alle ideeën die ik aan jullie geef krijg ik er zelf ook weer zo’n trek in! Deze flensjes waren echt de perfecte start van de dag. Ik wordt zo blij van lekkere ontbijtjes maken dat ik alleen maar kan hopen dat jullie er ook blij van worden.
Dus trek snel je schort aan, stroop de mouwen op en bak de lekkerste flensjes binnen no-time!
Vanille crêpes
Course: ontbijt-2
servings10
minutes10
minuteskoekenpan of crêpemaker
Ingrediënten
40 gr boekweitmeel
90 ml amandelmelk
1 ei
1/2 tl vanille aroma
Bereidingswijze
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een goed vloeibaar beslag zonder klontjes
- Verwarm een grote koekenpan of crêpemaker met wat olie en boter en laat goed heet worden
- Schep een goede lepel beslag in de pan en wrijf het beslag zover over de pan uit, de crêpe moet heel dun zijn
- Bak de crêpe net zo lang totdat de randjes krokant zijn en draai de crêpe dan om
- Bak de andere kant nog een minuutje mee
- Ga zo door tot al je beslag op is
- Versier je crêpes met wat jij maar lekker vind
P.s. ik ben benieuwd of jij deze flensjes of een van mijn andere ontbijt recepten gaat maken. Als je iets van mijn website maakt laat je mij dit dat weten? Wordt ik blij van! Je kunt mij taggen op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Maar een reactie hieronder laten vind ik ook super!