Zomerse kip wraps

Wraps gevuld met een kipsalade en een frisse dressing

Vandaag deel ik een wrap-recept. Ik hou echt van wraps. Thuis aten we ze vaak op vrijdag of zaterdag. Dan konden we wat langer aan tafel zitten, allemaal bakjes op tafel zetten en zelf je wrap beleggen. Mijn favoriete combi was dan pittige kip, sla, mais, komkommer, tomaat, paprika, rode ui en lekker veel kaas, salsa saus en knoflooksaus!

Later ben ik gaan experimenteren en gooide ik de wraps in de oven, deed gehakt in de vulling, falafel ertussen, kaas en ham als tosti en soms ook wel is fruit in de vulling.

Met een wrap is niets te gek en kan eigenlijk van alles. Alleen de combinatie die ik vandaag met jullie deel vond ik zo lekker dat ik het recept uitgeschreven heb. De vulling bestaat uit lekkere malse kip stukjes, komkommer, paprika en mango. Er zit een fris zuurtje in van de limoen en de dressing past perfect bij de mango!

Deze wraps kun je warm en koud eten en ook heel goed de dag erna. Ik ben zo blij met het eindresultaat!

Zomerse kip wraps

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Lunch
Servings

4

servings
Prep time

35

minutes
Cooking time

10

minutes

Ingrediënten

  • 4 grote wraps of 8 kleintjes

  • Kip
  • 4 kipdijfilet

  • 2 el olijfolie

  • 1 tl paprikapoeder

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • 1/4 tl uienpoeder

  • zout/peper

  • sap 1/2 limoen

  • Vulling
  • 1 rode paprika

  • 1/2 mango

  • 1/2 komkommer

  • 50 gr cashewnoten

  • 2 eieren

  • 2 lente uitjes

  • rasp 1 limoen

  • ijsberg sla

  • Saus
  • 1 1/2 el kwark

  • 1 el mayonaise

  • sap 1/2 limoen

  • 1 tl gedroogde basilicum

  • 5 blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze

  • Meng de kip met alle ingrediënten behalve de limoensap en marineer de kip hiermee
  • Zet de kip voor minimaal een uur in de marinade
  • Snijd de paprika, komkommer en ui in kleine stukjes
  • Kook de eieren zo hard als jij ze wilt (ik kookte ze 8 minuten)
  • Verwarm een grillpan op middelhoog vuur
  • Grill de kip hierin gaar en krokant (ongeveer 4 a 5 minuten per kant) en knijp de limoensap halverwege de baktijd uit over de kip
  • Voeg de laatste 2 minuten de cashewnoten toe en bak deze kort mee
  • Laat de kip en cashewnoten afkoelen en snijd daarna in kleine stukjes
  • Pel de eieren en snijd ze in kleine stukjes
  • Maak ondertussen de saus door de verse basilicum te mengen met de rest van de ingrediënten
  • Combineer de komkommer, paprika, kip, ei, cashewnoten, ui en limoenrasp
  • Verwarm de wraps volgens de verpakking
  • Smeer op elke wrap iets van de saus, leg hier wat blaadjes sla op, een deel van de vulling en rol de wrap op
  • Herhaal dit tot alle vulling, saus en wraps op zijn

Notities

  • De wraps en vulling blijven ongeveer 1 a 2 dagen lekker in de koelkast als je ze goed luchtdicht verpakt

P.s. zodra je deze wraps gemaakt heb en je er blij mee bent vind ik dat heel leuk om te zien. Laat je mij je mening horen? Dat kan in de reacties hieronder of op Facebook en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *