Zomerse panzanella

Frisse en zomerse panzanella met watermeloen en feta

Gisteren at ik voor het eerst panzanella. Zo vaak had ik dit gerecht al voorbij zien komen maar het nog nooit gemaakt.

Van origine wordt panzanella gemaakt van oud brood dat je opnieuw bakt. Super handig als je oud brood hebt, maar ik gebruikte gewoon de afbakbroodje!

Na werk heb ik meestal niet meer zoveel zin om uitgebreid te koken en dan is dit ideaal. Ook lekker voor in de zomerperiode. Het staat zo op tafel, is een lichte en verfrissende maaltijd en ook nog is gezond!

Ik ga dit zeker vaker eten en ook experimenteren met andere smaakcombinaties!

Zomerse panzanella

Recipe by lislovescookingCourse: Dinner, Salade
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

15

minutes

Ingrediƫnten

  • Brood
  • 1 (glutenvrij) afbakbroodje

  • 1 el olijfolie

  • 1 teentje knoflook

  • Zout/chili flaxes

  • Salade
  • 175 gr watermeloen

  • 1/3 komkommer

  • 7 cherrytomaatjes

  • 5 zwarte olijven

  • 3 plakjes zoute ham

  • 35 gr feta

  • Handje veldsla

  • Dressing
  • 1/2 el balsamico azijn

  • 1/2 tl olijfolie

  • 1/2 tl gedroogde munt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Scheur het afnakbroodje in stukjes van ongeveer 3 cm
  • Meng de stukjes brood met de olijfolie, uitgeperste knoflook, zout en chili flaxes
  • Bak de stukjes brood voor 15 minuten in de oven en laat ze dan goed afkoelen
  • Snijd ondertussen de watermeloen en komkommer in blokjes, halveer de tomaatjes, snijd de olijven in plakjes, de ham in lange reepjes en verbrokkeld de feta
  • Meng deze ingrediĆ«nten met de balsamico azijn, olie en gedroogde munt
  • Schep als laatste je gebakken brood door je salade
  • Serveer meteen

P.s. ga jij deze zomerse panzanella ook maken? Dan vind ik het heel leuk om jou resultaat te zien! Tag mij op Facebook of Instagram of gebruik je #lislovescooking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *