Baked oats gemaakt met geraspte appel en wortel en rozijnen. Zo heb je een lekker warm, gezond en glutenvrij carrotcake ontbijtje!
Start de dag met havermout. In dit geval gebakken in de oven met de smaak van carrotcake
Je kunt nooit genoeg variaties hebben in je havermout! Elke ochtend een verschillend ontbijtje is toch helemaal het einde… Baked oats oftewel gebakken havermout is geweldig! Dit keer baked oats uit de oven met geraspte appel en wortel en zo heb je de smaak van carrotcake.
Het idee van dit recept kwam eigenlijk heel simpel. Ik had laatst carrot cake oats met appel gemaakt en dat was weer zo lekker dat ik het nog een keer wou gaan maken. Nu wil ik niet vaak hetzelfde ontbijtje keer op keer eten want dan gaat het ook zo vervelen. Hierom deed ik dit ontbijtje nu in de oven. De structuur en smaak wordt heel anders, maar smaakt nog steeds naar carrotcake.
Ook dit receptje is heel makkelijk en voor iedereen goed toegankelijk. Je hebt bij je ontbijt al meteen een deel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit binnen. De ingrediënten zijn niet duur en het kost niet veel tijd om te maken. Je maakt dit ontbijtje in de avond alvast klaar en het enige wat je in de ochtend nog hoeft te doen is in de oven schuiven. Maar wat ook lekker is om het ontbijtje te bakken en te bewaren in de koelkast het koud te eten. Doe vooral wat voor jou hanig is en jij lekker vind!
Je kunt ook goed variëren in de smaak. Vervang de appel door peer, verwissel de amandel aroma met vanille aroma, voeg wat appelmoes toe of een scheutje sinaasappelsap. Allemaal erg lekkere smaak combinaties die goed passen in dit ontbijtje met wortel!
Carrotcake baked oats
Course: Ontbijt4
servings30
minutes40
minutesIngrediënten
30/40 gr havermout
75 ml (amandel)melk
2 el (magere) kwark
1 appel
1 kleine winterwortel
1 el rozijnen
1 tl koek & speculaas kruiden
1 tl amandel armoma
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Rasp de appel en wortel
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot er een papje ontstaat
- Doe het ontstaande papje in het ovenbestendige schaaltje
- Bak je havermoutje voor 25 minuten in de oven
P.s. Mocht je dit recept gaan maken laat mij dit dan weten op Instagram of Facebook of gebruik #lislovescooking. Vind ik heel erg leuk om te zien!
Pingback: Apple carrot taartjes • lislovescooking creatieve en glutenvrij recepten