Pan granola

Easy, peasy granola

Havermout, muesli, cruesli en granola.. het zijn allemaal lekkere ontbijtjes. De ene wat gezonder dan de andere maar dat is niet erg!

Persoonlijk ben ik dol op een lekkere bowl warme havermout met daarop een kleine crunch. Voor die crunch zoek ik vaak iets wat ook gezond is. Meestal zijn de meeste crusesli’s en muesli’s in de winkel vol met suiker en ook nog best wel duur. En voor de hoeveelheid die ik over mijn havermout strooi is zo’n pak ook nog is veel te veel.

Daarom ben ik maar zelf granola gaan maken. Granola is een combinatie van granen, zaden en gedroogd fruit. Je roostert je granola meestal met olie en honing. Je kunt zoveel verschillende combinaties maken met zaden, pitten, nootjes, gedroogd fruit en allemaal verschillende kruiden. Meestal bak je de granola in de oven, maar mijn variant komt uit de pan. Hierdoor kun je een 1-persoonsportie maken met de smaken die je zelf lekker vind!

De ingrediënten voor mijn favoriete pan granola staan hieronder. Maar varieër er vooral op los!

Pan granola

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 30 gr grove havermout

  • 1 tl water

  • 1 el rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 1 el honing

  • 1/2 el chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm een pan op middelhoog vuur
  • Rooster je havermout voor 3 tot 5 minuten met de tl water
  • Voeg het kaneel toe en rooster dit nog 1 minuut mee
  • Zet je vuur op laag en voeg de honing en rozijnen toe en roer goed. Als het goed is zal je honing gaan kristalliseren en zullen er kleine brokjes ontstaan
  • Laat je granola afkoelen voor minimaal 10 minuten op een bord of bakpapier
  • Als je granola afgekoelt is voeg je de chocolade toe

P.s. Als je dit receptje maakt tag mij dan in jouw creatie op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik ben erg benieuwd wat jullie maken en lekker vinden 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *