Pan granola

Pan granola

Glutenvrije pan granola voor een lekker en varierend ontbijtje! Maak je eigen één-persoons portie granola om elke dag met een ander ontbijtje te starten.

Easy, peasy granola

Een glutenvrije pan granola voor een lekker en varierend ontbijtje! Maak je eigen één-persoons portie granola die je afstemd op jouw favoriete smaken. Kies waarmee jij wilt ontbijten en maak precies dat voor jouw feest ontbijt!

Havermout, muesli, cruesli en granola.. het zijn allemaal lekkere ontbijtjes. De ene wat gezonder dan de andere maar dat is niet erg! Dit zorgt voor veel variatie en kunnen losgaan met verschillende smaken, merken en ideeën!

Persoonlijk ben ik dol op een lekkere bowl warme havermout met daarop een kleine crunch. Voor die crunch zoek ik vaak iets wat ook gezond is. Meestal zijn de meeste crusesli’s en muesli’s in de winkel vol met suiker en ook nog best wel duur. En voor de hoeveelheid die ik dan over mijn havermout strooi is zo’n pak ook nog is veel te groot.

Tegenwoordig eet ik wel vaker een schaaltje kwark/kokosyoghurt met lekker veel vers fruit en ook granola. Omdat ik niet zo goed ben in steeds hetzelfde eten vond ik het leuk om een granola te bedenken die klein van formaat is, makkelijk te maken en zo klaar!

Granola is een combinatie van granen, zaden en gedroogd fruit. Je roostert je granola meestal met olie en honing. Je kunt zoveel verschillende combinaties maken met zaden, pitten, nootjes, gedroogd fruit en allemaal verschillende kruiden. Meestal bak je de granola in de oven, maar mijn variant komt uit de pan. Hierdoor kun je een 1-persoonsportie maken met de smaken die je zelf lekker vind!

De ingrediënten voor mijn favoriete pan granola staan hieronder. Maar varieër er vooral op los! Onder het recept geef ik een variaties wat ik met de basis van deze pangranola heb gedaan!

Pan granola

Recipe by lislovescookingCourse: Ontbijt
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

20

minutes

Ingrediënten

  • 30 gr grove havermout

  • 1 tl water

  • 1 el rozijnen

  • 1 tl kaneel

  • 1 el honing

  • 1/2 el chocolade

Bereidingswijze

  • Verwarm een pan op middelhoog vuur
  • Rooster je havermout voor 3 tot 5 minuten met de tl water
  • Voeg het kaneel toe en rooster dit nog 1 minuut mee
  • Zet je vuur op laag en voeg de honing en rozijnen toe en roer goed. Als het goed is zal je honing gaan kristalliseren en zullen er kleine brokjes ontstaan
  • Laat je granola afkoelen voor minimaal 10 minuten op een bord of bakpapier
  • Als je granola afgekoelt is voeg je de chocolade toe
Glutenvrije pan granola
De granola is op dezelfde manier gemaakt maar dan voegde ik nog wat extra kokossnippers toe die ik op het allerlaatste mee roosterde. Verder smeerde ik de peren in met wat honing en bakte ik die voor 25 minuten in een oven van 180 graden. Extra lekker was de klodder pindakaas bij de magere kwark en de frisse lychees!
Glutenvrije pan granola
Bij dit ontbijtje ging ik helemaal los. Ik maakte de pan granola met gebakken kokos snippers en pepernoten. Hierbij at ik appel, blauwe bessen, pindakaas en kokosyoghurt! Een heerlijke start van de dag!

P.s. Als je dit receptje maakt tag mij dan in jouw creatie op Facebook of Instagram of gebruik #lislovescooking. Ik ben erg benieuwd wat jullie maken en lekker vinden 🙂 Vind ik leuk om te zien!

Naast deze pangranola heb ik nog verschillende andere granola’s op mijn website staan en zelfs een granola cheesecake!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *